Successos

Tribunals

Dubtes en la versió de la víctima d'abusos a Olot

Els testimonis afirmen que la denunciant anava molt beguda i que va anar a buscar l'acusat per mantenir-hi relacions

Ella diu que no se'n recorda dels fets

L'imputat s'enfronta a 8 anys de presó

“Em vaig deixar portar. Va ser ella qui va prendre la iniciativa.” És part de la versió que va exposar ahir a l'Audiència de Girona un jove de Sant Joan les Fonts, Xavier Sancho, a qui una veïna d'Olot va denunciar per abusos sexuals. La suposada víctima no va declarar en la sessió oral, mentre que sí que ho van fer sis testimonis, que van posar en dubte l'acusació formulada per la noia. Ella i l'imputat van coincidir en les festes del barri del Pla de Dalt de la capital garrotxina, la matinada del 27 de juny del 2010. Sancho va relatar que la denunciant anava acompanyada d'un conegut seu, a qui es va acostar per saludar-lo. “Mentre parlàvem, vaig veure que ella em mirava de reüll. Després em vaig retirar i els vaig tornar a deixar sols.” Es van retrobar, però, uns instants més tard. Va sostenir que llavors estava conversant amb un amic, quan se li va apropar la noia: “Va venir directament a per mi. Em va fer un petó, em va tocar i em va dir que volia fer l'amor. No em va semblar que anés beguda. Em vaig quedar bastant impressionat, sobretot perquè la vaig veure més gran que jo”.

Aleshores, va afegir que ella el va agafar de la mà i el va conduir a darrera l'escenari: “Es va treure la faldilla i em va baixar els pantalons. Vam mantenir relacions sexuals només uns dos minuts. Es va trobar malament i em va demanar que parés. Llavors sí que em vaig adonar que caminava fent esses. La vaig acompanyar a una font perquè es refresqués. Es va adormir i es va despertar al cap de dues hores. Estava una mica desorientada. Em vaig quedar amb ella per intentar ajudar-la. La volia deixar a casa seva, però no la vaig trobar, ni tampoc el seu vehicle. Al final vaig marxar perquè pretenia que obrís un altre cotxe i m'hi vaig negar.”

“Estava fatal”

Els testimonis van coincidir que la noia “anava molt malament” perquè havia consumit una gran quantitat d'alcohol, cocaïna i medicaments. Una jove va descriure que estava “fatal” i que “se n'anava de costat”: “Vaig observar que s'allunyava amb l'acusat. Crec que se'n va anar amb ell voluntàriament, que no la va forçar. En el seu estat, no haurien d'haver mantingut relacions. Abans d'això, va flirtejar amb mi. L'endemà, ella em va trucar perquè no recordava res o quasi res i volia saber què va succeir.” Unes llacunes que va corroborar el germà de la denunciant: “Va arribar a casa plorant. Estava mig desvestida. No ens va explicar res: no recordava res.”

Un altre jove d'Olot que va passar per darrera de l'escenari mentre mantenien relacions va detallar que, tot i que ella semblava que estigués “adormida”, “l'actitud dels dos era normal“: “No vaig presenciar un forçament. Al cap d'una estona estaven agafats, com si estiguessin junts.” Paral·lelament, un conegut de la denunciant va considerar que “darrera d'aquest cas no hi ha res”; mentre que un amic de l'acusat va ratificar que estaven en rotllana quan la noia “va venir a buscar en Sancho”.

En la recta final, van prestar declaració dues psicòlogues forenses que van qualificar, en canvi, que el relat de la noia “és creïble”: “Tot i que no té un record directe de l'abús, hi ha una evidència traumàtica. Presenta un sentiment de culpabilitat perquè si no hagués begut no li hagués passat el que li va passar. Pateix molta angoixa, té un estat d'ànim baix i sent impotència per no haver pogut controlar les seves accions.” Pels presumptes fets, la fiscal demana 8 anys de presó per a Sancho per un delicte d'abús sexual amb accés carnal. Es desconeix, però, si mantindrà la seva petició en la darrera sessió, dijous vinent, en la qual declararan dos testimonis més proposats pel lletrat del noi, Narcís Badosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.