La condemnada pel segrest d'Olot obté la llibertat total
Montserrat Teixidor té el llicenciament definitiu des del 26 de setembre, després d'haver estat a la presó la meitat dels 18 anys i tres mesos imposats
Tots cinc condemnats han trepitjat el carrer
Montserrat Teixidor Margui, la dona de Ramon Ullastre, que va ser condemnada a 18 anys i 3 mesos de presó pel segrest de Maria Àngels Feliu, va obtenir la llibertat definitiva el 26 de setembre passat. Teixidor, una de les cinc persones condemnades pel cas, ha estat a la presó 9 anys i mig, és a dir la meitat del temps li va imposar l'Audiència l'abril del 2003, data en la qual va començar a complir la pena.
Teixidor, que sempre va negar que sabés que Feliu va estar 492 dies tancada al soterrani de casa seva a Sant Pere de Torelló, com la resta dels condemnats, tot i haver-los estat imposades penes elevades, es van beneficiar de l'aplicació del codi penal antic, vigent el 1992, quan es va perpetrar el delicte, que, a diferència de l'actual, preveia redempció de pena per bona conducta i treball a la presó. Per això la majoria dels condemnats ja trepitgen el carrer o tenen la llibertat definitiva. Sebastià Comas, Iñaqui, considerat «el menys dolent dels dolents» perquè va ser el segrestador que el 27 de març del 1994 va alliberar Feliu, va ser condemnat a 17 anys i va obtenir la llibertat definitiva el 2009. Comas Baroy va estar a la presó vuit anys i set mesos.
El primer en obtenir la llibertat definitiva va ser Josep Lluís Paz, Pato, el veí de Camprodon que va participar en el segrest el primer dia i que va ser condemnat a 14 anys i set mesos. Pato però, un cop llicenciat pel cas del segrest, ja ha trepitjat la presó dos cops més. El 2009 va passar uns dies a la presó després que, just el dia de l'aniversari del segrest, els Mossos el detinguessin acusat de saquejar camions aparcats. Uns mesos més tard, al 2010, va ser detingut per tràfic de droga a Itàlia i pres al penal de Massa. Li van posar una condemna de quatre anys de presó.
Ramon Ullastre, que va ser condemnat a a 22 anys i 4 mesos, ja obté permisos i obtindrà el llicenciament definitiu el 26 de maig del 2016, segons els càlculs d'Institucions Penitenciàries.
Toni Guirado, també condemnat a 22 anys i 4 mesos, sobre el paper acaba el compliment de pena el 24 de setembre del 2014. Guirado ja gaudia del tercer grau i només anava a dormir la presó, però se'l va retornar a la reclusió total a Quatre Camins per la denúncia de l'actual cap de la policia d'Olot, Ignasi López Crevillé (que també és diaca), que el va descobrir a Olot el dia de la fira de Sant Lluch del 2011, quan la sentència de l'Audiència de Girona li havia imposat també la prohibició d'acostar-se a Olot durant cinc anys a partir de la concessió del primer permís. Ara, Guirado està pendent del judici per trencament de condemna, pel qual el fiscal li demana un any de presó.