Successos

successos

Investiguen la mort d'un camioner i es paralitza el control duaner a Vilamalla

La víctima és un xofer lituà que s'esperava al moll d'inspecció, que va ser trobat amb contusions i al qual els serveis d'emergència van intentar reanimar

La mort d'un camioner lituà ahir a la matinada en un dels molls d'inspecció de mercaderia del centre duaner de Vilamalla va fer que els Mossos, el jutjat i la fiscalia activessin el protocol judicial per a casos d'homicidis i que durant tot el matí es paralitzés l'activitat d'inspecció al centre, ja que es van precintar les instal·lacions mentre es feien les inspeccions. En espera dels resultats de l'autòpsia, les investigacions realitzades a l'escenari dels fets no descarten tampoc que el camioner fos víctima d'una mort accidental.

Cap a dos quarts de cinc de la matinada, els serveis d'emergència van rebre l'avís per anar a atendre una persona al centre duaner de Vilamalla. L'ambulància medicalitzada va atendre l'home in situ i li va practicar maniobres de reanimació, però no va ser possible salvar-li la vida. Es va activar el protocol judicial i, mentre els forenses i el jutge feien l'aixecament del cadàver, els Mossos van preservar l'escenari precintant la zona i tres camions: el de la víctima i els dos que eren aculats als molls al seu costat. Els Mossos, amb la intervenció d'un intèrpret, van fer un interrogatori enregistrat davant d'una càmera d'un camioner, que posteriorment va marxar del recinte assegut en un cotxe dels Mossos.

Mentre es practicaven aquestes diligències destinades a esclarir la mort del camioner, es va paralitzar l'activitat de control de mercaderies, sobretot fruites i verdures destinades a l'exportació, al centre duanar de Vilamalla. Les agències que comencen les inspeccions a dos quarts de set del matí no van poder començar a controlar camions fins a quarts d'una, ja que els camions que eren dins del precinte policial no podien sortir-ne i els que anaven a passar el control no hi van poder entrar fins que van aixecar el precinte.

LA XIFRA

6
hores
va estar aturada l'activitat al centre duaner de Vilamalla per la investigació de la mort del camioner.

L'autòpsia per aclarir el cas

La víctima presentava diverses contusions que s'espera que l'autòpsia, que realitzaran dilluns dos especialistes forenses, determini de què són conseqüència: si d'una agressió o d'una caiguda que podria ser de caire accidental. L'octubre de l'any passat es va produir la mort d'un camioner polonès en un pàrquing de Figueres i, tot i que es van detenir i empresonar tres compatriotes sospitosos d'homicidi, finalment van ser alliberats perquè l'autòpsia definitiva va considerar que s'havia colpejat al terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.