Successos

policial

Cinc imputats per manipulació del quilometratge de vehicles

La Guàrdia Civil assegura que s'han detectat un centenar d'automòbils afectats que es van adquirir al Garatge Roca de Sant Joan les Fonts

El responsable del taller diu que tot és “absolutament fals”

Cinc persones relacionades amb el concessionari de cotxes Garatge Roca de Sant Joan les Fonts han estat imputades com a presumptes autors d'una estafa que consistia a manipular els comptaquilòmetres dels vehicles per vendre'ls a un preu més elevat, segons va informar la Guàrdia Civil. Els agents haurien localitzat un centenar d'automòbils als quals suposadament se'ls havia reduït el nombre de quilòmetres que acumulaven, si bé no consta encara que cap client hagi presentat cap denúncia. El responsable del taller, Miquel Roca, assegura que les acusacions són “totalment falses”.

Cartes anònimes

La investigació, portada a terme per la Unitat de Patrimoni de la comandància de Girona, es va iniciar a final de l'any passat, quan es van rebre dues cartes anònimes en les quals es denunciava que el concessionari garrotxí es dedicava a alterar les xifres dels comptaquilòmetres. Segons la Guàrdia Civil, es va poder determinar que aquesta afirmació era certa i, després de diverses comprovacions tant al taller com amb consultes als antics i nous propietaris dels vehicles, es van localitzar un centenar de cotxes manipulats. Aquest delicte s'ha produït després d'una operació de gran envergadura per tallar-lo que va tenir lloc a Catalunya entre el 2007 i el 2008. Cinc persones han estat imputades pels delictes de maquinació per haver alterat el preu de les coses, falsedat documental i estafa.

El sotstinent Fernández Roig explica que, tot i les actuacions policials per posar fi a aquesta activitat, encara és una pràctica en ús. “Entre el 2007 i el 2008, vam fer una operació a Catalunya en la qual es va imputar un elevat nombre de concessionaris i, des d'aquella data, s'ha reduït molt aquesta pràctica de manipular els quilòmetres dels vehicles per vendre'ls a millor preu, però encara hi ha qui la utilitza. La Guàrdia Civil manté oberta la investigació per intentar localitzar més víctimes de l'estafa.

Pel que fa als imputats, el responsable del Garatge Roca, Miquel Roca, va assegurar a aquest diari que és “absolutament fals” que en el seu taller s'hagin fet manipulacions en els comptaquilòmetres. Així mateix, el seu advocat, Carles Monguilod, va defensar que els cotxes estan en garantia i en el cas “no hi ha cap perjudicat”, ja que no hi ha cap comprador que hagi reclamat per aquests fets. “Davant del jutjat no ha comparegut cap suposat perjudicat i els imputats han assegurat que no tenen res a veure amb aquesta suposada estafa”, afirma Monguilod. Així mateix, el jutjat no ha imposat cap mesura cautelar als imputats, ni cap fiança ni de comparèixer als jutjats. Pel que fa a l'operació policial, durant l'escorcoll la Guàrdia Civil tampoc va trobar cap aparell que servís per manipular els comptaquilòmetres dels vehicles.

48 anys d'experiència

Els responsables del garatge asseguren que la investigació ve d'un extreballador que tenen “molt clar que vol mal a l'empresa”. “Fa 48 anys que treballem en el món del motor, hem venut milers de cotxes i no hem tingut mai cap problema i, si n'hi ha hagut algun, tots els vehicles tenen garantia i s'han substituït per un de nou”, asseguren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.