Successos

Més de 3.300 persones s'han manifestat a Elx, València i Castelló convocades per STEPV, AFID i CPI

“Per un ensenyament públic i de qualitat. Ni retallades ni rebaremació del professorat interí” han estat els temes de la convocatòria

Les manifestacions celebrades aquest matí a Elx, castelló de la Plana i la ciutat de València, han transcorregut en un ambient lúdic, reivindicatiu i combatiu en resposta a les agressions que està patint l'ensenyament públic valencià per part de la Conselleria d'Educació i del govern valencià.

Les polítiques de retallades i el recent acord de professorat interí han centrat les crítiques de les manifestacions. Des de 2010, quasi 5.000 docents interins s'han quedat sense feina per la retallada d'unitats, programes d'atenció a la diversitat, augment de ràtios i d'horari lectiu.

El curs que ve, 560 docents interins de primària se sumaran a aquestes llistes de docents aturats per la modificació de les plantilles de primària. A més, més de 5.200 interins patiran la rebaremació de les seues borses de treball degut a l'acord signat per la resta de sindicats i la Conselleria d'Educació i perdran el seu lloc en les llistes i, per tant, el seu lloc de treball.

A més, la Conselleria d'Educació i el govern valencià també ha retallat el salari del professorat, beques de transport i menjador i no està solucionant els problemes d'infraestructures dels centres docents.

Davant tot això, les organitzacions convocants han exigit la fi de les retallades i la retirada de l'acord de professorat interí i un canvi en les polítiques del govern per potenciar l'ensenyament públic.

Pròximes accions

R.R.

També s'ha anunciat les pròximes accions, que són:

- Suport a la campanya estatal “Pren el teu centre” el 25 d'abril. Consisteix en tancades i assemblees de tota la comunitat educativa eixe dia per a parlar sobre la LOMQE i les retallades en educació.

- Convocatòria d'assemblees del conjunt del professorat la setmana que ve per a decidir sobre la proposta de convocatòria de vaga general en educació pública en el mes de maig que impulsa la Plataforma Estatal per l'Ensenyament Públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.