Successos

policial

Detingut per haver utilitzat els fills per robar a Figueres

L'home, que té problemes de mobilitat, feia servir els nens per sostreure objectes de valor de vehicles

Els Mossos també detenen tres joves per haver robat en vehicles a Flaçà

Un veí de Figueres ha estat detingut per haver utilitzat els seus fills per cometre diversos robatoris a la ciutat. El primer dels fets va tenir lloc el dia 5 d'abril, a quarts de sis de la tarda, quan una patrulla de paisà de la comissaria de Figueres va veure un home que era al carrer Mestre Falla de Figueres que s'aturava entre dos vehicles i, amb un estri tipus tornavís, va trencar el vidre d'un vehicle. Immediatament després, la dotació policial va observar com un menor d'edat sortia corrent d'entremig dels vehicles amb una safata amb dos altaveus. Un dels agents va aturar el menor, que va manifestar a l'agent que el seu pare el feia servir, a ell i als seus germans, per robar objectes de valor de dins dels cotxes. L'altre agent va identificar i detenir l'home com a presumpte autor d'un robatori a l'interior de vehicle.

Posteriorment, els dies 17 i 27 d'abril, els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement d'altres fets semblants a l'anterior al voltant del barri del Culubret de Figueres. La investigació policial va determinar que el modus operandi d'aquest lladre era sempre el mateix: cometia els fets delictius per la rodalia del barri del Culubret de Figueres i anava acompanyat d'un menor. També es va comprovar que aquesta persona tenia un tret molt característic, que és una coixesa molt accentuada. Els agents van poder detenir l'autor de dos robatoris a interior de vehicle, gràcies a la col·laboració ciutadana, la forma d'actuar i els vestigis estudiats dels casos. El detingut, de 32 anys, de nacionalitat espanyola i amb diversos antecedents per delictes similars, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va decretar en tots els casos la seva llibertat amb càrrecs.

Més detencions

D'altra banda, els Mossos d'Esquadra també van detenir, el dia 27 d'abril, a la Bisbal d'Empordà, tres joves d'entre 23 i 26 anys de nacionalitat espanyola i veïns de la Bisbal com a presumptes autors de quatre robatoris amb força a l'interior de vehicle a la població de Flaçà.

La detenció es va desencadenar cap a les tres de la matinada del dia 27 d'abril, quan els Mossos van rebre un avís en què s'informava de la trencadissa de vidres de vehicles aparcats en un carrer de la població de Flaçà i que tres joves haurien fugit amb un d'aquests. Els agents van poder comprovar com quatre vehicles d'un mateix carrer presentaven els vidres trencats i l'interior regirat. Tot seguit, els Mossos van muntar un dispositiu per tal de localitzar els joves. Posteriorment, a l'entrada de la Bisbal, els agents dels Mossos van aturar un vehicle amb tres ocupants que coincidien amb la descripció dels possibles autors dels fets. El agents van identificar i escorcollar els nois, i de resultes de l'escorcoll els van trobar diverses eines i objectes dels quals no van saber explicar la procedència. La patrulla va detenir els joves com a presumptes autors de quatre robatoris a l'interior de vehicle.

Els tres joves detinguts van passar, el 29 d'abril, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que en va decretar la llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

4
detinguts
per haver intentat robar, el mes d'abril passat, en diversos vehicles de Figueres i Flaçà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.