Detenen uns lladres que robaven coure disfressats d'empleats d'Adif

Vestits amb uniformes que robaven prèviament a treballadors de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) era com aconseguien passar desapercebuts cinc delinqüents que es dedicaven presumptament a sostreure fil de coure de la línia fèrria d'arreu de Catalunya, i que ara han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra. Dos dels integrants de la banda presentavenien antecedents per fets similars i, per tant, tenien els coneixements necessaris sobre com desconnectar el fluid elèctric de la catenària i de quina manera tallar els cables –en algunes ocasions, el valor del material que s'havien apropiat ascendia a 51.000 euros.

La investigació es va iniciar fa dos mesos arran de la denúncia de robatoris a la Terra Alta. Segons van informar ahir fonts properes al cas, els membres del grup es distribuïen les tasques a realitzar; és a dir: la vigilància, el transport, la manipulació i el tall del cablejat. En total, els imputen set furts de coure, dos robatoris de furgonetes i un delicte d'estralls. L'escorcoll als habitatges dels processats (que residien majoritàriament a Sabadell) va permetre recuperar tant el material sostret com eines, uniformes d'empleats d'Adif i una furgoneta plena de coure. Els arrestats han passat a disposició del jutjat d'instrucció de Gandesa, que va decretar presó per a dos d'ells. La investigació, sota secret de sumari, continua oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.