Una empresa d'autocars amb més de 50 anys i un conductor experimentat

L'empresa propietària de l'autocar de dos pisos sinistrat, Autocars Plenacosta, té la seu a Santa Coloma de Farners i, tal i com consta a la seva web, fa més de cinquanta anys que es dedica al transport de viatgers i actua principalment a la zona de la Selva, amb viatges vinculats al trasllat de turistes. El gerent de l'empresa, Pere Artau, explicava ahir que el conductor de l'autocar que va patir l'accident «és un professional experimentat que fa quinze anys que treballa amb nosaltres». Artau va assegurar que el conductor havia acabat l'últim viatge dimecres a les 6 de la tarda i que, «quan va agafar el viatge a Barcelona a la 1 del migdia, havia descansat les hores reglamentàries». L'home també va resultar ferit en el sinistre i va haver de ser intervingut quirúrgicament. Li han extirpat la melsa i presentava una fractura de tíbia i peroné.

Segons Pere Artau, l'autocar –que es va traslladar ahir al dipòsit municipal de vehicles de Sant Pol de Mar– era un vehicle «pràcticament nou, perquè només tenia dos anys d'antiguitat». El gerent insisteix a destacar que disposava de cinturons de seguretat a tots els seients, i de les mesures de seguretat exigides, «perquè la carcassa del vehicle va aguantar el cop i no es va plegar quan va bolcar, i les portes es van obrir sense problemes». El gerent d'Autocars Plenacosta va afegir-se ahir al condol per les víctimes de l'accident i pels seus familiars i, a la web de l'empresa, va penjar una nota explicativa amb la seva versió dels fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.