Successos

trànsit

Una noia d'Olot mor en un accident de trànsit a Serinyà

La víctima tenia 20 anys i estudiava dret a la Universitat de Girona

Va xocar frontalment amb el seu vehicle contra una furgoneta, a la C-66

L'altre conductor va ser evacuat a l'hospital Trueta

Una noia d'Olot de 20 anys, Sheila Alarcón Romero, va morir ahir al matí en xocar el cotxe que conduïa contra una furgoneta a la pujada de Serinyà, a l'altura del punt quilomètric 53 de la C-66. La víctima era estudiant de dret a la Universitat de Girona (UdG).Circulava en direcció a Banyoles amb un Citroën Saxo, quan, per causes que s'estan investigant, se li'n va anar el vehicle. Va envair l'altre carril i va impactar contra una Volkswagen Caddy, que anava en sentit contrari. També com a conseqüència de la col·lisió frontolateral dels dos automòbils, el xòfer de la furgoneta, veí de Banyoles, va resultar ferit de no gaire gravetat i va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta.

En les tasques de gestió del sinistre, hi van intervenir cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels bombers, una ambulància del SEM i un helicòpter medicalitzat. Arran de l'accident, que va tenir lloc quan passaven pocs minuts de dos quarts de nou del matí, els Mossos van tallar totalment la via fins passades les deu. Durant poc més d'una hora, van anar donant pas alternatiu per la carretera, fet que va provocar 1 km de retenció en cada sentit de la marxa. I, finalment, la situació es va normalitzar a tres quarts d'onze del matí.

A banda, dues persones van resultar ferides greument en una topada múltiple a l'AP-7, a la Jonquera. La col·lisió es va produir a un quart de sis del matí, a l'altura del quilòmetre 0,7 en sentit sud, on es va desencadenar un xoc entre un camió de més de deu tones i dos turismes (un Peugeot 206 i un BMW S3M). El conductor del Peugeot i un ocupant del camió presenten lesions greus, mentre que el conductor del BMW i el del camió en van sortir il·lesos. Durant tres hores, només hi va haver un carril obert de l'autopista en sentit sud, on es van produir cues de 8 quilòmetres.

Trenta accidents mortals

Des de principis d'any, s'han registrat trenta accidents mortals en carreteres de la demarcació, en les quals han perdut la vida 31 persones. El darrer va tenir lloc el 22 de setembre, quan un veí de Crespià de 30 anys, Joan Gallostra, va morir atropellat, a Pontós. L'accident va ocórrer a dos quarts de dotze de la nit, quan la víctima tornava amb una colla d'un casament. Van estacionar el vehicle al quilòmetre 742 de l'N-II, on hi ha l'encreuament de Vilajoana. La víctima va sortir de sobte del cotxe i es va posar a córrer per la carretera, just en el moment en què hi passava un turisme, que el va envestir. El conductor, en comptes d'aturar-se, es va escapar. I, al cap de poca estona, es va entregar als Mossos. El jutge el va deixar l'endemà en llibertat amb càrrecs. Li va imposar, però, una fiança de 3.000 euros i l'obligació de comparèixer un cop per setmana als jutjats com a autor d'un homicidi imprudent i omissió del deure de socors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.