Successos

Maresme

Sant Vicenç, municipi “videovigilat”

La instal·lació d'un complex sistema de càmeres a punts estratègics del poble redueix un 30% el nombre de delictes

Combina la fibra òptica i el Wimax per obtenir imatges a temps real

L'Ajuntament de Sant Vicenç ha fet seva la màxima “la seguretat per damunt de tot”. Ahir va presentar davant de regidors i membres de la policia de diferents municipis del Maresme els resultats del sistema de videovigilància que funciona a la població des de fa mesos. Tant l'alcalde, Miquel Àngel Martínez (CiU) com el regidor de Governació, Amadeu Clofent (CiU) van valorar molt positivament un sistema que ha reduït un 30% els delictes “i es calcula que es pot arribar al 50%”. Partint del fet que Sant Vicenç és un municipi amb un índex baix de delinqüència, l'objectiu prioritari de la inversió en seguretat se centra tant en, com va recordar l'alcalde, “vetllar tant per la seguretat dels ciutadans com per la del seu patrimoni”.

El mes de maig es van començar a instal·lar les primeres càmeres de trànsit als accessos al municipi i actualment els aparells, que ja sumen 21, gestionen la informació que reben amb la lectura de les matrícules. “El sistema Smart City Surveillance permet captar les imatges a temps real i contrastar tota la informació obtinguda per determinar la presència de vehicles sospitosos i donar els avisos corresponents als cossos policials”, va explicar el cap de la policia local, Josep Belloch. En aquest sentit, la videovigilància de Sant Vicenç no només garanteix un major control del què passa dins els termes del municipi, sinó que afavoreix la comunicació i la col·laboració amb les policies de les poblacions veïnes.

La iniciativa no només ha convençut l'Ajuntament, que considera que és la millor solució per vigilar tant els tres nuclis urbans del poble, de només 5.900 habitants, com les nombroses urbanitzacions que l'integren, sinó que una d'aquestes urbanitzacions de luxe, Supermaresme, ha instal·lat càmeres pagades pels mateixos veïns en els seus carrers. Per Belloch, cal continuar implementant el sistema fins a arribar a connectar-lo amb el Sistema Institucional de Protecció (SIP) “per agilitar el trànsit d'informació i augmentar la rapidesa en la resposta”. Sant Vicenç continuarà apostant per la seguretat en un futur amb la integració al sistema de les alarmes de les dependències municipals i també incorporant mesures per pacificar el trànsit, com ara la detecció de vehicles que se saltin els semàfors en vermell o la incorporació de la lectura de la matrícula dels cotxes per substituir les pilones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.