Successos

SEGURETAT

Quatre encaputxats buiden una metal·lúrgica de Begudà

El robatori es va produir ahir a la matinada a Tordeco 1993, on els lladres van entrar després de fer un forat en una paret des de la nau del costat

En van sostreure peces de llautó i d'acer

“Només els ha faltat escombrar”, deia ahir, entre indignat i resignat, Gerard de la Torre, el gerent de Tordeco 1993, una empresa metal·lúrgica situada al polígon industrial de Begudà (Sant Joan les Fonts), que a la matinada va ser objecte del robatori de tot el material. Els lladres es van endur tant matèria primera, com ara llautó i acer, com peces ja elaborades que hi havia a la nau. El seu valor econòmic ahir encara no s'havia calculat, però és evident que el saqueig suposa un cop molt fort per a aquesta empresa de vuit empleats, on el 20 de febrer passat ja havien robat.

Imatges

La gravació de les càmeres de seguretat de la mateixa empresa assaltada revela que els autors van ser quatre homes amb la cara tapada. Es dóna per fet que van entrar primer en una nau del costat (un magatzem de llibres) i que allà van situar el vehicle amb què transportarien el material. Aleshores, els encaputxats van obrir un forat d'aproximadament 120 x 60 centímetres a la paret de maons que separa les dues instal·lacions i, a través de l'obertura, van passar ells i van anar retirant el material.

L'operació, segons s'ha calculat per les imatges enregistrades, es va produir entre mitjanit i les cinc de la matinada. Dues hores després, hi van arribar els primers treballadors. “Creiem que els lladres tenien estudiat el lloc on havien de fer el forat, perquè l'alarma no s'ha disparat en cap moment”, va explicar de la Torre.

Ahir al matí, els Mossos d'Esquadra van anar fins a Tordeco 1993 per buscar empremtes dels lladres. Els agents també es van endur les imatges gravades per les càmeres de seguretat per intentar-ne localitzar els responsables. Tot i que no sabia amb certesa a quants diners pujava el material robat, el gerent va assegurar que els lladres els havien perjudicat molt.

El precedent

El dia 20 de febrer, quatre encaputxats també van irrompre a la nau. Aleshores, van intentar foradar la paret amb un mall, però se'ls va trencar, i van optar per accedir-hi per la porta del darrere. De dins la nau, es van endur comandes a punt per ser enviades (algunes de fins a 9.000 peces) i barres de metall. Els lladres van estar entre dues i tres hores a la nau i, per evitar que els enregistressin, van trencar una de les càmeres de seguretat. El gerent sospita que els lladres d'ahir són els mateixos. “Gairebé no hem tingut temps de reposar la càmera trencada i mirar el sistema d'alarma i ja ens han tornat a entrar a robar”, es lamentava.

LA FRASE

Gairebé no hem tingut temps de reposar la càmera trencada i ja ens han tornat a entrar a robar
Gerard de la Torre
GERENT DE TORDECO 1993

LES XIFRES

2
cops
han entrat a robar en aquesta empresa de Sant Joan les Fonts amb només deu dies de diferència.
4
persones
van intervenir en el robatori, segons les imatges enregistrades per les càmeres de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia