Successos

Un camioner lituà apunyala un compatriota a Vilamalla

Els dos transportistes es van veure implicats en una baralla amb altres companys en una benzinera

La víctima ha estat donada d'alta i l'agressor està acusat d'un delicte de lesions

Un camioner lituà va ser apunyalat, dissabte, per un compatriota durant la batussa amb altres transportistes a Vilamalla. Els fets van esdevenir pels volts de dos quarts de dotze de la nit, a la zona d'aparcament habilitada per a camions que hi ha al costat de la benzinera ADS del carrer Duana, al polígon industrial Internacional. Per raons que estan investigant els Mossos d'Esquadra, va començar una batussa entre una desena de camioners que tenien aparcats els vehicles a la zona. Enmig de la picabaralla, la disputa entre dos dels transportistes va anar pujant de to. Primer, van començar amb exabruptes i van acabar a cops. Finalment, un d'ells va treure una navalla i la va clavar a l'esquena de l'altre camioner.

Fins al lloc dels fets, es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). La víctima va ser trasllada fins a l'hospital de Figueres, on va ser intervinguda quirúrgicament. Un cop va haver rebut vuit punts de sutura, els serveis mèdics li van donar l'alta.

Per la seva banda, després que l'agressor també fos atès per un trau al cap que havia sofert, els Mossos d'Esquadra el van detenir per l'apunyalament. Així mateix, els agents també van localitzar al lloc dels fets el ganivet amb què s'hauria produït l'agressió, que estava tacat de sang. Es tracta d'un ganivet de petites dimensions, dels que es fan servir durant els àpats.

Després de passar la nit a les garjoles de la comissaria de Figueres, el camioner lituà va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres. L'agressor es va acollir al seu dret a no declarar i, posteriorment, el jutge el va deixar en llibertat sense fiança i amb càrrecs per un delicte de lesions. Abans, però, el detingut va presentar una denúncia contra el camioner que havia apunyalat perquè, segons ell, el va agredir primer. Atesos aquestes fets, els Mossos d'Esquadra van anar a trobar el camioner apunyalat perquè declarés pels fets, però els agents no el van poder localitzar perquè ja havia marxat. De fet, el transportista agredit no va presentar ni denúncia per l'apunyalament. Segons les investigacions, els camioners anaven beguts durant la picabaralla que va derivar a l'apunyalament.

El cas de Figueres

Uns fets similars van ocórrer el 5 d'octubre del 2012, a l'aparcament de la benzinera Petrem, a l'avinguda Vilallonga, 6 de Figueres, just abans d'enllaçar amb la carretera de Roses. Aquella nit, diversos camioners originaris de l'Europa de l'est es van barallar; un d'ells va acabar mort i hi va haver tres detinguts. La principal hipòtesi del cas, que està en fase d'instrucció, apunta que la víctima va rebre diversos cops, sobretot a la cara, però cap de prou entitat per matar-lo. Un d'aquests cops, però, el va fer caure i, en desplomar-se, la víctima es va fer un fort cop al cap contra el terra que va ser mortal.

Tres camioners, Zimny Robert Krzyszdof, Wronsky Adam i Andrew Furmanuk Andrzej, van acabar detinguts i engarjolats davant les sospites que es tractés d'un crim. Però posteriors investigacions i, sobretot, els resultats de l'autòpsia que van practicar a la víctima van revelar que eren responsables d'un delicte de lesions amb resultat de mort o, com a molt, d'un homicidi imprudent. Tots tres detinguts van sortir de la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia