Successos

Dos imputats més pel cas de corrupció a Torredembarra

El jutge acusa la interventora municipal i el constructor Jordi Sumarroca de delictes contra l'administració pública

El titular del jutjat número 1 del Vendrell ha imputat a dues persones més delictes contra l'administració pública en el marc del cas que s'investiga a l'Ajuntament de Torredembarra. Es tracta de la interventora municipal, Esther Agulló, i del conseller delegat de la constructora Teyco, Jordi Sumarroca, segons van confirmar a l'agència Efe fonts judicials.

El jutge ha decidit la imputació d'Esther Agulló després de la seva declaració dijous en seu judicial per un presumpte delicte que ja suma com a imputats l'alcalde Daniel Masagué (CiU) –en presó preventiva des de divendres passat–, sis regidors i l'empresari local Blas Niubó. Pel que fa a Jordi Sumarroca, és el responsable de l'empresa Teyco, constructora de l'aparcament Filadors i del Teatre Auditori (iniciat el 2009 i sense finalitzar). El jutjat investiga, sota secret de sumari, el presumpte delicte contra l'administració pública que s'hauria comès entre l'Ajuntament i les empreses Maes –de l'alcalde–, Teyco i una immobiliària. Segons l'ACN, estaria investigant irregularitats en la construcció de l'aparcament, sobre el qual l'oposició havia denunciat que les obres s'havien encarit un 50% i haurien estat adjudicades, presumptament, a dit. Sumarroca va acudir al jutjat dimecres al matí, però s'hauria acollit al dret de no declarar.

El 26 de juny, la Guàrdia Civil i la policia judicial van escorcollar durant catorze hores l'ajuntament, i també la casa i l'empresa de l'alcalde torrenc, així com la seu de Teyco a Barcelona. Malgrat que la imputació genèrica és contra l'administració pública, hi ha vinculats més presumptes delictes, com ara blanqueig de capitals, prevaricació i tràfic d'influències, depenent dels imputats.

D'altra banda, els grups a l'oposició –el PSC, ERC i ABG– van registrar ahir una petició per tal que es convoqui un ple extraordinari dins el termini màxim de quinze dies hàbils. L'oposició vol que es retornin al ple competències que s'havien delegat a la junta de govern local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia