Successos

L'avís d'un segrest a Vilafant fa descobrir 700 plantes de marihuana

Els Mossos van fer un gran desplegament per anar a rescatar el suposat segrestat, que ja s'havia escapat, i van trobar la droga

Hi ha dos detinguts

Els Mossos van muntar ahir a la tarda un gran desplegament d'efectius després que un home (que deia que ell s'havia escapat d'uns segrestadors) alertés que n'hi havia un altre que continuava retingut contra la seva voluntat en una casa de Vilafant. Els Mossos van rebre l'avís a quarts de cinc i es van encaminar, amb els antiavalots, cap al número 14 del carrer Vinya de Vilafant, el lloc on els deien que s'havia perpetrat el segrest.

Un cop van arribar a l'escenari, l'home que hauria estat retingut contra la seva voluntat ja no era a l'habitatge. La policia va entrar a la casa i la va escorcollar, i a l'interior hi va trobar una gran plantació de marihuana: en total, set-centes plantes. I també van comissar un revòlver i van detenir dues persones, un home i una dona, del clan Cortés (una àmplia família gitana establerta a Figueres i rodalia). Se'ls imputa detenció il·legal, lesions, tinença il·lícita d'armes i un delicte contra la salut publica i defraudació de fluid elèctric, ja que es va descobrir que la casa, com sol passar, tenia connectat el fil del subministrament elèctric sense tenir comptador. Els Mossos també van comissar llums, aparells d'aire condicionat, transformadors, extractors, filtres i més material per al manteniment de la plantació.

Un cop vista la troballa de les 700 plantes de marihuana a l'escenari del segrest i el perfil dels protagonistes de la història, es treballa amb la hipòtesi que la situació de retenció dels dos homes només pot ser conseqüència d'un afer relacionat amb el negoci de la compravenda de la marihuana. Encara que tot plegat també fa pensar que els dos homes retinguts havien acudit a la casa per robar la droga, però els amos de l'habitatge els van sorprendre i els va retenir. Aquests punts s'intentaran aclarir a través de les declaracions dels detinguts i dels denunciants. Els Mossos també portaran el revòlver al laboratori de balística per analitzar-lo i mirar si ha estat utilitzat en algun delicte i aclarir-ne la procedència.

Cultius arreu

El que és una realitat és que el cultiu de marihuana cada vegada és una activitat més estesa a les comarques gironines, i en especial a la zona de l'Alt Empordà. En són la prova els continus comisos que fan els Mossos i les policies, ja sigui en plantacions a l'aire lliure, a l'interior de naus en desús o en habitatges. Els cultivadors solen disposar d'una infraestructura important per tal de regar i després assecar la marihuana. I precisament, el comís d'aquest material s'ha convertit en un problema afegit per als Mossos, ja que el material comissat se'ls acumula al pàrquing de la comissaria.

LA DATA

14.08.14
els mossos
van atendre l'avís d'un segrest i van trobar una plantació de marihuana.

LES XIFRES

2
persones,
un home i una dona, van ser detinguts i els van comissar un revòlver que tenien a la casa.
700
plantes
de marihuana van trobar els Mossos dins de la casa on denunciaven que hi havia un home retingut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia