Successos

Seguretat

(Des)control d'alcoholèmia

Un control d'alcoholèmia a la Vall d'en Bas acaba amb una noi, que ni conduïa ni va haver de bufar, detingut, dos mossos lesionats i quatre agents exposats a una possible imputació judicial arran d'una gravació

El control d'alcoholèmia que el cap de setmana passat (coincidint amb la festa major del Mallol) els Mossos van muntar a la GIP-5226 a tocar del veïnat de Cirera porta cua judicial.

El primer capítol, segons el relat dels Mossos, va començar passades les sis del matí. Un cotxe es va acostar al control però quan va ser a prop va apagar els llums i va girar per esquivar-lo. Però una altra patrulla va veure les intencions de la conductora i la va encarrilar cap on hi havia el parament per sotmetre els conductors al test d'alcoholèmia. La conductora va donar positiu i se li va fer una proposta de sanció administrativa. El seu acompanyant, que no havia bufat perquè no s'havia ofert a fer-se càrrec de la conducció del cotxe, es va enrabiar i va començar a discutir amb els mossos, a qui va explicar que la noia feia molt poc que tenia el carnet. El noi, Joel Rama Trejo, sempre segons la versió policial, va sortir del vehicle; cridava, destorbava la feina dels agents i es negava a marxar del lloc del control. Al cap d'una estona van arribar amics de la parella, que també es van quedar a l'escenari, on també es va presentar el pare de Rama, que juntament amb la conductora del vehicle va provar de conciliar la situació. Però va arribar un punt que els mossos van decidir detenir Joel Rama Trejo, per desobediència als agents de l'autoritat. Però ell, esportista, jugador de futbol, no els ho va posar fàcil i es va resistir a ser emmanillat. Una resistència que va acabar amb dos dels mossos lesionats, amb contusions diverses, algunes de prou greus perquè se'ls hagués d'enguixar el braç. Els mossos van haver de passar per l'hospital i Rama va anar a parar a la garjola de la comissaria dels Mossos d'Olot fins que va passar a disposició del jutjat número 1 d'Olot.

Joel Rama, que assegura que té la consciència tranquil·la i que considera que no va fer res mal fet, es va explicar davant de la jutgessa i va quedar en llibertat. A posteriori, la jutgessa va interrogar com a testimonis els quatre agents que van intervenir en la detenció del jove, entre ells els dos que van resultar lesionats i que van aportar el corresponent informe de lesions.

Però l'interrogatori dels mossos va fer un gir per culpa de l'existència d'un enregistrament del moment de la detenció del jove que hauria realitzat alguna de les persones que es van concentrar a l'entorn del dispositiu i que podria posar en dubte la proporcionalitat de l'acció policial. Per això, la jutgessa va deixar de banda l'interrogatori en qualitat de testimonis dels mossos i els va exposar que ja els citaria com a imputats. Una citació que encara no han rebut però que se'ls va anunciar.

El control
dels Mossos era a la carretera GIP-5226, en un punt pròxim al poble del Mallol, que el cap de setmana passat va celebrar la festa major. Els Mossos de la Garrotxa estableixen sempre controls nocturns coincidint amb les fetes majors dels pobles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia