Successos

Jutgen l'acusat d'amenaçar una dona amb una pistola

El succés s'hauria produït en un descampat proper a Sant Gregori

L'imputat afronta dos anys de presó

La víctima, que ahir no recordava res, havia denunciat que la volia obligar a tenir relacions

El ministeri fiscal demana dos anys de presó per a Ángel Ruiz, a qui acusa d'haver amenaçat una dona amb una pistola per obligar-la a mantenir relacions sexuals en un descampat pròxim a Sant Gregori. El judici es va celebrar ahir al jutjat penal número 1 de Girona. L'imputat, que va ser defensat per l'advocat Daniel Gómez Martín, es va acollir al seu dret a no declarar. La versió de la fiscal, per la seva banda, és que l'acusat i la denunciant es van conèixer la nit del 25 de juliol del 2012 en un bar del carrer Maluquer Salvador de la capital gironina. Quan van marxar del local, els dos es van dirigir amb el vehicle de l'home a una zona boscosa. Allí, Ruiz hauria intentat tenir relacions amb ella. Davant la seva negativa, la va agafar presumptament pel coll i la va intimidar amb una pistola, mentre l'amenaçava que si no accedia a les seves peticions “li volaria el cap i l'estómac”. La suposada arma no va ser localitzada i, per tant, es desconeix si era real o simulada.

Pel que fa a la denunciant, va subratllar ahir que no es trobava bé, que havia fet un esforç per assistir al judici i que no sabia precisar quant de temps ha transcorregut des d'aquell episodi: “No puc ni vull recordar-ho.” “No obriré aquests pensaments. No estic preparada. Aquella nit no vaig conèixer només un home, sinó molta gent.” Hi va afegir, a més, que en aquella època “bevia molt” perquè tenia problemes: “Anava al bar a matar les penes. Actualment estic en tractament i no entraré en aquesta part de la meva ment perquè em causarà dolor.”

La fiscal, però, va mantenir la petició de dos anys de presó contra l'acusat en considerar que, malgrat que ara la denunciant no volia recordar uns fets “traumàtics”, en aquell moment “tenia més lucidesa” i va aportar detalls de la descripció física de l'imputat, va dir el color i el model del seu cotxe i part de la matrícula. Paral·lelament, el lletrat de Ruiz va sol·licitar l'absolució del seu client. Va al·legar que els metges no van observar signes que la dona hagués sigut víctima d'una agressió sexual; que inicialment va indicar que l'acusat es deia “José Manuel” i que anava amb un Opel, si bé després va rectificar i va comentar que era un Fiat Brava, i que en l'escorcoll que els agents van fer a l'automòbil no hi van trobar cap pistola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia