Successos

Acte de violència contra el Casal Jaume I d'Elx

Un grup reduït d'ultres alertaren els participants d'un acte que s'hi celebrava a l'interior a base de cops als vidres

La nit del passat divendres 17 de gener al voltant de les 22 hores, Acpv-Casal Jaume I d'Elx, va patir la violència intolerant en forma de cops i empentes contra les vidrieres que a conseqüència de les empentes quasi les trenquen, i al mateix temps van omplir d'enganxines esl vidres del Casal, mentre hi havia gent a l'interior.

L'acció es va portar a terme per part d'un grup de set o huit “ultres” i a l'instant de l'aldarull –que va transcórrer amb rapidesa— els agressors van fugir corrents.

Per a Agustí Agulló, coordinador del Casal, “no és la primera vegada que l'extrema dreta espanyolista demostra la seua intolerància contra el Casal d'Elx”.

Aquesta infraestructura cultural és una de les poques entitats actives en la defensa i la promoció de la cultura i la llengua pròpies de la ciutat d'Elx. Per això, els seus associats i simpatitzants, veuen amb aquesta agressió com un atac a totes les persones que treballen en el dia a dia per dignificar, recuperar i normalitzar les senyes d'identitat dels valencians.

Els components del Casal sabnm que tenen al seu costat tota la gent de la ciutat d'Elx de sensibilitat valenciana i de tarannà democràtic, les associacions cíviques, sindicats i partits. Així que manifesten que “totes les amenaces, atacs i censures de tota mena no ens faran arronsar en la nostra actitud i treball diari”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.