Successos

Presó per a l'esquarterador pel crim de Montse Méndez

Nou mesos després de la seva confessió, el jutge ordena engarjolar-lo per aquesta causa

Dave Verbist ja està empresonat, a Madrid, per l'assassinat de la jove danesa Anne Strande

Dave Verbist ja és formalment a la presó pel cas del crim de Montse Méndez Muciente, la veïna de Girona que va desaparèixer l'octubre del 2013 i de qui es van trobar parts del cos esquarterat l'estiu del 2014. Es dóna la paradoxa que Verbist, que va confessar haver causat la mort de Méndez (encara que digui que fos accidental) i haver-la esquarterat, i que va conduir els Mossos i la comitiva judicial a descampats de Sant Gregori, Fornells i Sant Julià de Ramis on hi havia restes de la víctima, no havia estat formalment empresonat per la mort de Méndez, tot i que està empresonat a Madrid, per l'assassinat de la jove danesa Anne Strande Jensen, a qui també va confessar haver matat, escanyant-la mentre ella dormia, el 13 de juny del 2014.

Fa poques setmanes, la família de la víctima, representada pel lletrat Benet Salellas, va demanar al jutjat que convoqués una vista amb la presència de Dave Verbist per decidir si es dictava o no presó per aquest cas. Sobretot en vista dels resultats de l'autòpsia de la dona, en què s'assegura que ningú esquartera un cadàver si no ha estat responsable de la mort d'aquella persona, Salellas i el fiscal, Enrique Barata, dirigeixen les seves mirades contra Verbist. Finalment dilluns va tenir lloc la vista judicial, en què el jutge, a petició de l'advocat de l'acusació particular i de Barata, va decidir engarjolar-lo, com a mínim, fins que se celebri el judici.

Tot fa pensar que Montse Méndez va morir el 23 d'octubre del 2013, la mateixa nit de la seva desaparició, i que va ser esquarterada al pis del carrer Pare Coll de Girona que compartien Verbist i el seu amic Doramas Sánchez, que ara per ara està imputat per encobriment, tot i que es trobava al pis la nit dels fets i que, com a mínim, va veure les bosses amb els trossos del cadàver i va ajudar a netejar l'habitatge. En aquest sentit, l'Audiència de Girona va desestimar el recurs que va presentar la família de la víctima a través del seu advocat, Benet Salellas, contra l'ordre del jutjat que al novembre va deixar Sánchez en llibertat provisional sense fiança. Verbist va explicar que havia hagut de marxar de Bèlgica perquè era sospitós d'agressions sexuals. Després de la mort de Montse Méndez, Verbist i Doramas Sánchez se'n van anar junts a Madrid, on passats vuit mesos el belga va matar la jove danesa, va confessar el crim a un amic i, de rebot, va explicar que a Girona havia fet el mateix amb una altra noia.

LA XIFRA

9
mesos
han passat des que el belga Dave Verbist va confessar la mort d'una jove a Madrid i la de la veïna de Girona.

LES DATES

13.04.15
és el dia
que el jutjat d'instrucció número 1 de Girona va ordenar l'empresonament de Dave Verbist.
23.10.13
és el dia
que va desaparèixer Montse Méndez Muciente i que, segons sembla, va ser assassinada, a la nit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.