Successos

El fiscal fa investigar si es va manipular el concurs per a un contracte municipal a Pals

El fiscal de Girona encarregat del casos de corrupció, Enrique Barata, ha instat el jutjat de la Bisbal a obrir una investigació per aclarir si va existir manipulació per afavorir l'empresa que va ser adjudicatària, Jarit Agea, en el concurs per proveir la instal·lació de la centraleta telefònica de l'Ajuntament de Pals.

El cas va arribar a la fiscalia a partir de la denúncia que va presentar Antonio Rodríguez, exempleat de Jarit Agea, que actualment regenta una altra empresa del sector, Tictel. Rodríguez va aportar dades que fan sospitar que el concurs, fet pel sistema de procediment negociat, va ser arreglat pels responsables de Jarit Agea. En el procediment negociat, l'Ajuntament convida tres empreses de cara a l'adjudicació del contracte públic i tria l'oferta més favorable. En aquest cas, la manipulació, segons sospita el denunciant, vindria de l'empresa Jarit Agea i podria ser que l'Ajuntament no en tingués constància. La trampa, segons Rodríguez, que admet que no va tenir cap problema perquè l'Ajuntament de Pals li facilités tot l'expedient del concurs, consistiria que Jarit Agea (Telefònica Girona) es va encarregar d'aportar les dades de l'altres dues empreses (Data Protect Networks i Virtual Comnication) que havien de participar en el concurs, però que en realitat no estaven capacitades ni tenien intenció d'aspirar-hi. En la denúncia s'exposa que el CIF de l'empresa Virtual Comunication es correspon amb el de Ramió Assessors, que no és del ram de la telefonia i que curiosament és l'empresa que gestiona els tràmits fiscals i laborals de Jarit Agea. I, en el cas de Data Protect, la denúncia posa de manifest que no consta que aquesta empresa presentés cap oferta i que el seu correu electrònic estava dirigit a un ordinador de la gerent de Jarit Agea. Jarit Agea va ser l'adjudicatària del concurs, per 10.372 euros, a través d'un decret de l'alcaldia del 28 de març del 2014. Ara la fiscalia en demanarà tota la documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.