Successos

Pineda fa tancar un dels bars més conflictius

Policia i Mossos hi van trobar droga i indicis clars que s'hi exercia la prostitució

Feia molts mesos que sumava denúncies per desordre públic

L'Ajuntament de Pineda ha fet tancar de forma cautelar un dels establiments més conflictius del barri del Poblenou. El bar La Tapilla, situat a l'avinguda Mediterrània, feia molts mesos que era objecte de vigilància per part de la policia local, alertada per les nombroses queixes dels veïns arran de diversos episodis d'alterament de l'ordre públic.

Divendres passat a última hora del vespre, una actuació conjunta de la policia local i dels Mossos va permetre accedir per sorpresa a l'interior del local, al mateix temps que diversos cotxes dels dos cossos tallaven l'accés al carrer.

L'inspector en cap de la policia local, Carles Santacreu, explica que l'acció va permetre localitzar proves “més que suficients” que corroboren que al local “no només es tolerava el consum d'estupefaents sinó que també s'hi traficava”. Darrere de la barra es va trobar un sobre ple de marihuana i cinc bosses de cocaïna. Al mateix temps es va confirmar la utilització d'un magatzem del mateix local com a espai on s'exercia la prostitució, “i el bar en treia un rèdit econòmic”.

Primer, la terrassa

L'actuació policial, programada de feia setmanes, va arribar després que el consistori executés l'ordre de retirada de les taules i cadires de la terrassa de l'establiment. Precisament la terrassa havia estat un espai constant de baralles i enfrontaments durant l'estiu que havien denunciat reiterades vegades els veïns, sobretot els del bloc de pisos de sobre el local. “Som conscients que els ciutadans demanen solucions ràpides per a aquest tipus de situacions, però ells també han d'entendre que tot té un procés per garantir una resposta definitiva”, assenyala el cap de la policia local.

Santacreu avança que el tancament cautelar del bar es va fer durant les 48 hores posteriors a l'actuació policial, i que des de llavors mantenir la persiana abaixada de l'establiment està en mans de les administracions. “Tant l'Ajuntament com la Generalitat, que en aquest cas té la potestat d'aplicar la llei d'espectacles, segur que actuaran per evitar que el problema es repeteixi”, assenyala Santacreu.

LA FRASE

No només es tolerava el consum de droga al bar, sinó que també s'hi traficava
Carles Santacreu
INSPECTOR EN CAP DE LA POLICIA DE PINEDA DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.