Successos

Afronta cinc anys de presó per l'encàrrec d'un assalt a Riells

La propietària d'una casa està acusada d'haver ofert diners a un home per tal que escarmentés els seus llogaters perquè li paguessin les mensualitats retardades

L'inquilí va resultar malferit

El ministeri fiscal demana cinc anys de presó per a María Carmen Mora Cordero, la propietària d'una casa de Riells i Viabrea que va oferir presumptament diners a un veí del municipi per tal que acudís al domicili que ella tenia llogat i actués de manera violenta contra els inquilins amb l'objectiu d'atemorir-los perquè li paguessin un deute econòmic que hi tenien pendent. Juntament amb Mora, per aquest cas també està previst que siguin jutjats Hicham Sorroukh i Patricio Asensio Callejas. La investigació dels Mossos d'Esquadra va determinar que Sorroukh és qui va executar l'assalt per encàrrec, mentre que Asensio està acusat d'haver facilitat el contacte entre María Carmen i Hicham. En el seu escrit de conclusions provisionals, la fiscalia indica que Asensio, malgrat que tenia coneixement dels fets delictius que es produirien, no va emprendre cap acció per evitar-ho ni tampoc va advertir-ne la policia. El ministeri públic requereix un any i tres mesos de presó per a Asensio per l'omissió del deure d'impedir delictes o promoure la seva persecució. Respecte a Sorroukh, sol·licita que se li imposi una pena de cinc anys i mig de presó com a autor d'un delicte de lesions amb la pèrdua d'un òrgan no principal, amb l'agreujant d'haver actuat amb una finalitat lucrativa. I, a Mora, l'acusació pública també li atribueix un delicte de lesions, en el seu cas com a inductora.

L'assalt es va registrar poc abans de la mitjanit del 2 de gener del 2014. La fiscalia relata que Sorroukh va accedir a l'habitatge on residia Fernando Martínez i la seva parella, situat a la urbanització Can Hosta de Riells i Viabrea. El matrimoni estava dormint i es va despertar en sentir uns sorolls, després que Hicham entrés a l'immoble forçant la porta principal. L'inquilí es va encarar amb el suposat lladre, però no va poder evitar que Sorroukh el colpegés amb un pal de fusta en repetides ocasions i a diferents parts del cos. Això va provocar a Martínez, entre d'altres, un traumatisme abdominal, una fractura a les costelles i una ferida al cuir cabellut. Va ser intervingut quirúrgicament a l'hospital, on li van haver d'extirpar la melsa i va estar deu dies ingressat.

Sorroukh va marxar de la casa sense sostreure res i la dona de Martínez va poder alertar al telèfon d'emergències 112. Els Mossos van localitzar a la una de la matinada el presumpte agressor amagat a prop de l'entrada de la urbanització. L'acusat, que va llençar un ganivet que van recuperar els agents, és un veí de Riells que presenta antecedents per fets similars. El mòbil d'aquest episodi, segons van concloure els Mossos després d'un mes d'investigació, va ser el deute de més de sis mil euros que Martínez tenia amb la mestressa de la casa per impagament de diverses mensualitats del lloguer. En la seva compareixença als jutjats el 5 de gener del 2014, Sorroukh es va declarar innocent i va assegurar que quan els Mossos el van detenir venia de posar trampes per caçar conills per vendre'ls posteriorment al mercat i va mantenir que la sang que tenia era perquè s'havia fet esgarrinxades amb els esbarzers. El jutge, però, no es va creure aquesta versió. Des de llavors està en presó provisional a l'espera del judici, assenyalat pel 3 de desembre a la secció 3ª de l'Audiència de Girona.

LA DATA

02.01.14
A mitjanit,
un veí de Riells va entrar al domicili on residia el matrimoni i va colpejar amb un pal el llogater.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia