Successos

Assalta la casa d'un escriptor i li roba la novel·la que escriu

L'home que va assaltar Albert Fatsini a casa seva, a Girona, ha acceptat un any i nou mesos de presó

El jutjat penal de Girona va condemnar ahir Gabriel Moutinho Tristán, de 27 anys, que va acceptar la pena d'un any i nou mesos de presó per un assalt violent que, amb un còmplice no identificat, va perpetrar el 14 d'octubre passat a l'habitatge de Girona on viu l'escriptor Albert Fatsini Plazas, a qui va lesionar, i es va endur, a part de diners, el més preuat per la víctima: l'ordinador on Fatsini tenia l'única còpia de la seva pròxima novel·la, ja molt avançada.

La història comença quan Albert Fatsini (enginyer agrònom i escriptor, autor d'El Caballero de la Rosa Negra) i els seus companys de pis van posar un anunci per trobar un nou inquilí. S'hi va presentar un germà de Moutinho Tristán que va ocasionar problemes de convivència i el van acabar fent fora, després d'un segon intent de redreçar la situació. Moutinho va reclamar-los per burofax 900 euros. I dies després, el 14 d'octubre passat, Gabriel Moutinho i un altre home que no ha pogut ser identificat es van presentar al pis del carrer Joaquim Botet on resideix l'escriptor Albert Fatsini, que els va obrir la porta quan li van dir que volien parlar del cas del seu germà i el suposat deute. I un cop a dins van començar a regirar-ho tot i van agafar tres telèfons mòbils, 1.040 euros, 15.000 pesos mexicans, un llapis de memòria, una càmera de fotos i l'ordinador de Fatsini, on tenia l'esborrany de la seva nova novel·la. Els assaltants van ventar diversos cops de puny a Fatsini, el van tirar damunt d'un llit i el van amenaçar de matar-lo si no els donava els diners que deien que devia al seu germà. Després el van fer anar a un caixer automàtic al carrer Lluís Pericot i li van fer treure diners mentre Moutinho el vigilava. En aquest moment, però, Fatsini va poder alertar una tercera persona que l'estaven atracant i aquesta persona va avisar els municipals, que van arribar a temps de detenir Gabriel Moutinho. Fatsini, que va resultar ferit, va intentar recuperar l'ordinador a les bones, però inicialment l'advocada de Moutinho li negava que se l'haguessin endut. Finalment, quan Fatsini ja havia comparegut com a acusació particular contra l'agressor, l'hi van retornar, però tenia molts arxius danyats i ha perdut informació.

El fiscal i l'advocat Jordi Gimbernat, que representava Fatsini, demanaven una pena de quatre anys de presó per a l'acusat, però finalment ahir van rebaixar la pena a un any i nou mesos, pena que va acceptar l'acusat, en tenir-li en compte atenuants per reparació del dany (per haver tornat l'ordinador i pagat 1.900 euros a Fatsini) i per alteració psicològica.

Enginyer escriptor

Albert Fatsini, originari d'Amposta, va treure's la carrera d'enginyer agrònom a Girona i després de fer un màster es va dedicar a l'escriptura. La seva primera novel·la, El Caballero de la Rosa Negra, l'ha comercialitzat a través d'internet i li ha servit per a un projecte solidari amb els nens mexicans. També ha participat en recitals de poesia i ha presentat la seva obra a Montpeller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia