Successos

Condemnats per l'assalt per encàrrec a Riells

Cinc anys de presó per a l'autor material, que va acceptar la feina per 200 euros; tres anys per a la inductora, que va pagar 50 euros, i multa per al mediador

L'Audiència de Girona ha condemnat a cinc anys de presó Hicham Sorroukh, l'home que ha trobat culpable de l'assalt violent a l'inquilí d'una casa de Riells i Viabrea; a tres anys de presó la mestressa de la casa, Carme Mora Cordero, la inductora, que va oferir 200 euros a Sorroukh per donar un “ensurt” a la víctima, i a una multa de poc més de mil euros Patricio Asensio Callejas, el mediador que va posar en contacte Sorroukh i Mora, per omissió del deure de denunciar delictes.

Tot i que els condemnats van donar versions sui generis de caire exculpatori sobre la seva participació en el singular assalt perpetrat el 3 de gener del 2014, l'Audiència ha donat total credibilitat a la versió de la víctima, Fernando Martínez García, que de resultes de la pallissa va resultar greument ferit, va haver d'estar hospitalitzat molts dies i va perdre la melsa. Segons considera provat la sentència, Sorroukh, que ja havia cobrat un avançament de 50 euros per anar a donar un escarment físic a Martínez, va esbotzar la porta de la casa i va anar d'una revolada cap al sofà on hi havia Martínez, i el va començar a colpejar amb una barra, davant de la dona de la víctima, que ho va intentar impedir. El fet que al costat del sofà hi hagués sang de la víctima i també a la roba que duia Sorroukh quan el van detenir, desacredita la versió que va intentar donar ell, segons la qual l'encàrrec només consistia a causar danys als cotxes de Martínez, i, mentre els desfrenava, la víctima el va atacar i ell es va defensar.

Carme Mora també va intentar fer creure al tribunal que el seu encàrrec contra l'inquilí que li devia mensualitats del lloguer només era donar un “ensurt” i no pas una pallissa. Però la seva versió va perdre credibilitat per culpa d'uns enregistrament que li van fer la companya i la fillastra de Sorroukh en què se l'arriba a sentir dient: “Si estigués bé, potser hi aniria jo i el mataria.” Per tot plegat, el tribunal acaba arribant a la conclusió que l'encàrrec comportava l'exercici de la violència física.

També condemna Patricio Asensio, conegut de Mora i de Sorroukh, que hauria desestimat l'encàrrec que primer li fa fer Mora a ell precisament perquè anava més enllà de malmetre els cotxes de Martínez, que era el màxim que ell estava disposat a fer. Se'l condemna perquè, sabent que s'anava a perpetrar l'agressió contra Martínez, no ho va denunciar. Ell va assegurar que el dia dels fets va intentar posar-se en contacte per telèfon amb Mora i Sorroukh perquè desistissin, però el control de les trucades telefòniques va evidenciar que no els havia trucat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia