Successos

Mata la seva dona a la via pública de Vila-seca i després se suïcida

L'home va disparar un tret a la seva parella, de 43 anys, i tot seguit s'hauria disparat amb la mateixa arma

Els fets van tenir lloc a l'entrada del nucli antic

Un home de 59 anys va matar ahir la seva parella amb una escopeta i després es va suïcidar amb la mateixa arma, en plena via pública. Els fets van succeir al voltant de tres quarts de deu del matí, just a l'entrada del nucli antic de Vila-seca, fet que va aixecar molta expectació entre els veïns.

Pels volts de les 9.45 hores, els Mossos d'Esquadra van ser alertats que hi havia dues persones ferides per arma de foc a la via pública. Quan els agents van arribar al lloc van veure una dona morta i un home ferit greument que estava rebent maniobres de suport vital avançat per part del Sistema d'Emergències Mèdiques. L'home, Santos Gil, va ser traslladat en estat crític a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on va acabar morint poques hores després. La víctima és Lucinda Expósito, de 43 anys, veïna de la població. Tots dos vivien al carrer Sant Bernat Calvó. La hipòtesi principal amb la qual treballen els investigadors és que l'home hauria matat la dona i posteriorment s'hauria disparat. L'agressor, de 59 anys, era força conegut al municipi perquè hi regentava un taller de reparació d'electrodomèstics, i hauria anat al domicili de la seva parella, amb qui tenia dues filles en comú. Allà haurien tingut una forta discussió. Un cop al carrer, i a la cruïlla amb el carrer de les Creus, li va disparar un tret al cap, amb una arma llarga de calibre 12. Tot seguit, ell s'hauria disparat amb la mateixa arma a l'abdomen.L'home no tenia antecedents policials.

Una de les dues filles, d'uns vint anys, estava prop del lloc del crim i va haver de ser atesa pels serveis mèdics, i l'altra, d'uns quinze anys, en aquell moment era a l'institut. Totes dues van ser traslladades al CAP, on van rebre assistència psicològica.

L'Ajuntament va condemnar els fets i va declarar tot el dia d'ahir de dol oficial, fent onejar les banderes a mig pal. També va convocar un minut de silenci, a les dues del migdia, davant de la casa consistorial, amb un centenar d'assistents; i a la tarda una concentració silenciosa a la plaça de l'Església. L'alcalde, Josep Poblet, va condemnar els fets i va dir que “la vida i la mort no poden estar en el joc de les desavinences.

LA XIFRA

43
anys
tenia la dona, Lucinda Expósito, veïna de Vila-seca. És la primera víctima de violència de gènere de l'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia