Successos

Una parella de Besalú, amb ferides de gravetat en un incendi a casa seva

La dona té cremades en un 90% del cos i l'home té afectades les extremitats i les vies respiratòries

El foc es va originar en una estufa de llenya

Un matrimoni de Besalú es va fer ferides de gravetat després de produir-se un incendi a casa seva. La que en va sortir més malparada va ser la dona, que té cremades a pràcticament tot el cos. Els fets van passar ahir pels volts de les quatre de la tarda, quan el matrimoni, una filla i una néta eren a l'immoble, situat al carrer Major. La dona era a la sala d'estar i manipulava una estufa de llenya; la ruixava amb un líquid inflamable que hi havia en una ampolla. Quan la va voler encendre, els gasos que van emanar del líquid inflamable van fer una immensa flama que va afectar de ple la dona. L'home, que va ser testimoni dels fets, va anar a socórrer-la per apagar les flames, que també van afectar una porta.

Quatre dotacions dels bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets, i un quart d'hora més tard ja es donava el foc per apagat. Tot seguit es van fer tasques de ventilació.

De resultes de l'incendi, els dos membres del matrimoni, d'origen pakistanès, van resultar ferits de gravetat i van ser traslladats, amb dos helicòpters del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. L'home presentava cremades a les extremitats i a la via respiratòria i la dona tenia un 80 o un 90% del cos cremat.

Fins al lloc dels fets també es van desplaçar dues ambulàncies del SEM i cinc patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra, entre les quals la unitat judicial, encarregada d'investigar les causes de l'incendi.

A Figueres, amb carbó

El fatídic incendi es va produir poques hores després que dues dones, de 59 i 19 anys, s'intoxiquessin per la mala combustió d'una estufa de carbó, a Figueres. Els fets van tenir lloc en un habitatge del número 6 del carrer Frederic Mistral, al voltant de tres quarts de quatre de la matinada.

Fins al lloc dels fets es va desplaçar una dotació dels Bombers de la Generalitat, que va ventilar el domicili i va apagar l'estufa, que continuava cremant quan hi van arribar. Dues ambulàncies del SEM van atendre les dues dones i les van traslladar a l'hospital de Palamós, on hi ha una cambra hiperbàrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.