Successos

Veu per càmeres, a Bèlgica, que li robaven a Platja d'Aro

A través del sistema de videovigilància, l'amo d'un apartament de segona residència de la Costa Brava va observar que un lladre era al pis

Des de Bèlgica, va trucar a la policia i va frustrar el saqueig

La tecnologia va permetre a un ciutadà belga descobrir en temps real que s'estava cometent un robatori en un apartament de segona residència que té a Platja d'Aro. Amb independència dels més de 1.000 quilòmetres que separen aquest immoble de la Costa Brava i el lloc on es trobava el seu propietari, el sistema de videovigilància que hi ha instal·lat al pis li va possibilitar veure un desconegut a l'interior. Aquest casual episodi es va produir el 4 de febrer, a la nit. I és que, quan es va adonar de la situació, el denunciant era a Bèlgica, on viu habitualment. L'home es va posar en contacte immediatament amb la Policia Local de Platja d'Aro per donar la veu d'alerta i aconseguir frustrar així l'assalt. La víctima va explicar, durant la trucada, que un intrús rondava per dins el seu domicili, situat a l'edifici número 3 del carrer Dàlies. I, per reforçar de manera irrefutable el que deia, va manifestar que estava presenciant en aquell precís instant l'actuació del lladre a través del visionament de les càmeres de seguretat que té posades a l'apartament.

La policia local va comunicar el cas als Mossos d'Esquadra i diverses patrulles dels dos cossos es van dirigir fins allí. En el moment que es disposaven a fer comprovacions a l'habitatge, van sentir sorolls i van veure llums intermitents en una de les terrasses d'un altre immoble. Van accedir al segon domicili, on van trobar restes de menjar a la taula del menjador i l'acusat amagat en una habitació. També van recuperar una bossa que tenia preparada per endur-se, amb alicates, un parell de guants, una llanterna, un DVD i dos carregadors elèctrics.

Els efectius van comprovar que havia entrat a la terrassa escalant. Es van adreçar, posteriorment, a l'apartament del denunciant. Van certificar que havia estat saquejat i que l'autor també hi havia irromput per la terrassa. Després d'identificar-lo, el van detenir com a presumpte responsable de dos delictes de robatori amb força. L'arrestat, Mohamed Zerif, és un veí de Barcelona, de 58 anys i de nacionalitat algeriana. L'home, de qui no consten antecedents, va passar el 6 de febrer a disposició del jutjat de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols, que va ordenar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Sostracció d'aixetes

També al Baix Empordà, els Mossos i la Policia Local de Pals van detenir un veí de Palafrugell, de 47 anys i de nacionalitat espanyola. Entre el 15 de gener i el 2 de febrer es va emportar les aixetes exteriors de metall de sortida d'aigua d'una vintena de cases aparellades de Pals i Calella de Palafrugell. Una patrulla de paisà va iniciar un dispositiu de prevenció que es va saldar amb l'arrest de l'acusat el dia 2, després de ser requerits per la gran quantitat d'aigua que vessava d'una finca de la urbanització Arenals de Mar de Pals. La fuita es va originar a causa del fet que havia sostret les canonades de coure, i ell va ser interceptat mentre s'ocultava en uns matolls. El material que es va apropiar, l'havia venut a una empresa de Palafrugell.

LA DATA

04.02.16
De nit,
un veí de Barcelona va entrar a robar en dos immobles de Platja d'Aro, on va accedir per la terrassa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia