Successos

Troben ferit a Girona el veí de Cassà desaparegut

Una gent que caçava espàrrecs prop de l'Onyar va trobar Fèlix Delgado, que era estès a terra de bocaterrosa

Estava conscient i encara duia a la cartera els diners que havia agafat de casa

Una gent d'una família gitana que ahir va sortir a caçar espàrrecs va trobar un home estès a terra de bocaterrosa que va resultar ser Fèlix Delgado Tomàs, el veí de Cassà de la Selva de 85 anys que estava en parador desconegut des de dimecres a la tarda quan va sortir de casa seva després de jugar una partida de dominó amb un amic. El lloc on va ser trobat, en una zona boscosa que queda per sota del pont de l'N-II al lloc on conflueix a la C-250, la carretera de Quart, dista uns dotze quilòmetres aproximadament de Cassà i ara la policia intenta aclarir com va fer el recorregut Delgado i on ha estat durant els cinc dies que ha estat desaparegut. Quan els Mossos van arribar al lloc després de ser alertats pels caçadors d'espàrrecs, van comprovar que, tot i que estava lleument ferit, l'home estava desorientat però conscient i responia correctament a les preguntes bàsiques que li van fer per comprovar la seva identitat i també es va comunicar amb normalitat amb els sanitaris del SEM que el van atendre in situ abans de traslladar-lo a l'hospital de Santa Caterina per fer-li una revisió més a fons.

Segons fonts de la família, quan el van trobar l'home encara duia a la cartera el carnet de conduir caducat que va servir per identificar-lo ràpidament i els aproximadament set-cents euros que s'havia endut en sortir de casa, de manera que es pot descartar que fos víctima de cap robatori. Delgado ahir encara no havia aclarit què va fer i on va estar des de dimecres. La hipòtesi més probable és que fes poques hores que era al lloc on el van trobar perquè els metges que el van atendre ahir van determinar que no tenia un estat d'hipotèrmia que fes pensar que hi era des de feia més de 24 hores, i també presentava deshidratació, de manera que tot fa pensar que va menjar i beure abans de caure i desorientar-se. L'home tenia un cop al cap i esgarrinxades de les bardisses però cap lesió greu.

La família confia que quan li donin l'alta (el tindran un dia o dos en observació) Delgado els pugui relatar què li va passar i on va estar. Quan dimecres va sortir de casa, Delgado va dir que volia anar a comprar un bitllet per anar a Atauta, el poble de Sòria on té vincles familiars. Tres hores després la dona va alertar primer els fills i després la policia local, que el va començar a buscar i va demanar col·laboració ciutadana. La família també va alertar la Guàrdia Civil de Sòria i l'alcalde d'Atauta, que precisament és parent de Delgado.

LA DATA

02.03.16
L'ancià
va marxar de casa a Cassà i no se'n va saber res fins que ahir el van trobar a sota un pont a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.