Successos

Sis anys de presó per desembarcar 1.300 quilos d'haixix al Delta

La fiscalia sol·licita sis anys i nou mesos de presó i una multa de 21 milions d'euros per a nou individus que pretenien desembarcar més de 1.300 quilos d'haixix al delta de l'Ebre el febrer del 2012. Segons la fiscalia, prèviament els acusats, d'entre 28 i 39 anys i de nacionalitat espanyola, van contactar amb persones del nord d'Àfrica perquè els enviessin una embarcació amb un carregament de droga. La llanxa va salpar del Marroc el 19 de febrer a la tarda, però aquella mateixa nit va quedar embarrancada a la sorra d'una platja de la desembocadura de l'Ebre. En tenir coneixement dels fets, els acusats es van traslladar en unes altres embarcacions fins a la zona per tal de recollir els fardells d'haixix. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, però, els van detenir in fraganti i van comissar més d'una tona de droga valorada en 7,5 milions d'euros. El judici començarà el 26 de setembre a l'Audiència de Tarragona.

Segons el ministeri fiscal, els acusats es van conxorxar per portar a terme actuacions de tràfic de drogues amb la finalitat d'obtenir un benefici econòmic. El seu pla, hi afegeix la fiscalia, consistia a establir contacte amb persones que els enviessin per via marítima la droga, la qual introduirien mitjançant les platges de la costa tarragonina, on s'havia de produir el desembarcament de fardells d'haixix. Per aquest motiu, pretenien emprar diversos vehicles i embarcacions. Quan els acusats van saber que l'embarcació procedent del Marroc havia embarrancat, es van dirigir a l'embarcador de Deltebre, des d'on amb tres embarcacions tenien la intenció de recuperar els fardells d'haixix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia