Franja La 2

Dilluns, 5 agost de 2024
06.00
Arqueomanía
Los señores del valle (II)
La coneguda com a Vall dels Neandertals, a Pinilla del Valle, a Madrid, pot ser el primer lloc on es documenta l'activitat ritual de l'espècie humana neandertal.
Documentals
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.2-Unit 9A
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.2-Unit 9B
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 10'
07.35
Página 2
Eduardo Mendoza
Óscar López entrevista Eduardo Mendoza per la seva novel·la Tres enigmas para la Organización, que explica les peripècies d'uns agents secrets molt singulars. Tot seguit, el programa investiga sobre la relació actual entre literatura i mòbils.
Altres
Durada: 35'
08.10
Océanos épicos
Mar abierto
El mar obert és un món gairebé inexplorat i la llar d'una criatura extraordinària que ha emprès un viatge immens, seguint una antiga ruta migratòria, cap a un misteriós paradís submarí on podrà donar a llum de manera segura.
Documentals
Durada: 50'
09.00
El escarabajo verde
Germinar el olvido
El programa es desplaça a Lleida i Barcelona per analitzar com es treballa en la recuperació de les plantes oblidades i conèixer l'ús tradicional i actual que es dona a les fruites i hortalisses.
Altres
Durada: 30'
09.30
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
10.00
Guardianes del patrimonio
Operación Mare Nostrum
L'Espanya buidada encara és més ombrívola quan també s'usurpen les seves obres d'art. És el que va passar el 2008, quan una banda de lladres d'art va assaltar una casa palatina de la localitat de Beneixama, a Alacant.
Documentals
Durada: 30'
10.30
Arqueomanía
Los Millares
El programa accedeix a les últimes investigacions que s'han desenvolupat al jaciment de Los Millares, a Santa Fe de Mondújar, Almeria, per conèixer el naixement del fenomen urbà a Europa Occidental.
Documentals
Durada: 30'
11.00
Documenta2
Inclou El universo de Keops
Documentals
Durada: 50'
11.50
Un país para leerlo
Sierra de Guadarrama
El programa viatja a la Serra de Guadarrama per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com Luis Mateo Díez i Raquel Lanseros.
Altres
Durada: 30'
12.20
Las rutas D'Ambrosio
La Cantabria más cantábrica
El Gonzalo es proposa conèixer els sabors del Cantàbric, començant per les seves muntanyes. A Solares descobreix l'art dels talladors de troncs i recull les estelles de llenya per cuinar el puchero de caricos, una recepta molt muntanyenca en una olla ferroviària tradicional.
Documentals
Durada: 60'
13.20
Mañanas de cine: Tu cabeza por mil dólares
El Johnny Forest, un caçador de recompenses, i el Clint, un desertor, són germans però s'odien. El Johnny va estar una temporada a la presó després de ser acusat pel Clint de l'assassinat del seu pare, i des d'aleshores no es poden veure.
Pel·lícules
Durada: 90'
14.50
Verano azul
Algo se muere en el alma
El Chanquete, el vell pescador, cau malalt, però es nega a anar a l'hospital. Malgrat la seva resistència inicial, cedeix als raonaments de la Julia i ingressa en una residència sanitària, on la colla va a visitar-lo.
Sèries
Durada: 50'
15.40
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 50'
16.30
Grandes documentales
Inclou Una historia de peces i El aliento del guepardo
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Mundos perdidos y tesoros ocultos: La ciudad más antigua del mundo: El 1961, James Mellaart va viatjar a Çatalhöyük, a la plana de Konya, a Turquia, per resoldre el misteri de com la humanitat va abandonar l'edat de pedra i va començar a viure a ciutats. Mellaart va trobar la ciutat més antiga del món, el bressol de la civilització. El món de 9.500 anys que va descobrir era més complex, igualitari, artístic i sofisticat del que ningú havia imaginat mai.
Documentals
Durada: 60'
19.10
El Paraíso de las Señoras
La Tina assaja amb la Nora la cançó amb què debutarà a la ràdio. D'altra banda, la Marta investiga el passat de la Lisa i s'absenta massa de la feina.
Sèries
Durada: 40'
19.50
El Paraíso de las Señoras
Avui tots van a la cafeteria per sentir el debut de la Tina a la ràdio, però la Nora canvia en l'últim moment la cançó que havien assajat. Tot seguit, la policia es presenta als magatzems amb l'Óscar.
Sèries
Durada: 40'
20.30
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Un nuevo hasta la vista
Arriba el final del viatge i el Miquel aparca la moto a casa del seu amic espanyol Ricard Tomás, i després comença la tornada cap a Espanya amb avió.
Documentals
Durada: 30'
21.00
Diario de un nómada. Carreteras extremas
El Miquel comença el seu viatge al jaciment romà de Baelo Claudia, a Cadis. Després d'agafar un ferri fins a Larraix, al Marroc, mostra els secrets d'aquesta localitat costanera: el cementiri cristià, el Poble Espanyol i el jaciment de Lixus.
Documentals
Durada: 30'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: El campeón
Un excampió de boxa, que viu amb el seu fill petit, està enganxat a la beguda i al joc. Tot i que està disposat a canviar, no ho aconsegueix fins que reapareix la seva dona, la mare del nen. És per ells que torna al quadrilàter i intenta refer la seva vida.
Pel·lícules
Durada: 125'
00.05
Abuela de verano
A de agua
És divendres, i els nens estan nerviosos perquè arriben els seus pares. A més, el Joel, tot i que està molt atabalat per un guió que la seva mare ha perdut, s'ofereix a portar-los als tobogans, la gran atracció de l'estiu. A canvi, l'Eva ha de llegir el guió i donar-li la seva opinió.
Sèries
Durada: 65'
01.10
Metrópolis
Remedios
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 25'
01.35
Festivales de verano
Espai que emet alguns dels festivals més importants que se celebren durant l'estiu a Espanya.
Altres
Durada: 70'
02.45
El juego del amor
Bajo el agua, el tiempo es oro
Molts animals depenen de l'aigua dolça per reproduir-se i criar la seva descendència. Aquest és un escenari singular de rituals espectaculars i perfectament sincronitzats, i sovint violents, en el qual tots competeixen per l'èxit en el joc de l'amor.
Documentals
Durada: 50'
03.35
Las rutas D'Ambrosio
Huelva, descubriendo mundos
El Gonzalo comença la seva ruta a Huelva per cercar la valuosa gamba blanca. A continuació, assisteix a una subhasta de peix i licita, aquesta vegada, per una rajada per cuinar un plat molt típic: la rajada amb pebre vermell.
Documentals
Durada: 55'
04.30
Cuatro estaciones en el reino del oso panda
Nacimiento de un gran gigante
Per primera vegada, el programa filma dues famílies d'ossos panda al seu hàbitat natural a les grans reserves de Sichuan i de Shaanxi, al sud-oest de la Xina, durant cinc anys, a totes les estacions i en diferents moments de les seves vides.
Documentals
Durada: 50'
05.20
Guardianes del patrimonio
Operación Sagún
Els pintors de la Generació del 27 es converteixen en els protagonistes del lliurament. Jorge Colomar investiga la falsificació de desenes de quadres i dibuixos de Federico García Lorca, Ismael González de la Serna i Manuel Ángeles Ortiz.
Documentals
Durada: 25'
05.45
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 15'