Programació La 2

Dilluns, 22 juliol de 2024
06.00
La 2 express
Espai que recupera una part emesa en algun dels programes de la cadena.
Altres
Durada: 5'
06.05
Arqueomanía
Réquiem por Numancia
Numància va ser la ciutat més citada als textos de l'Antiguitat. La seva resistència èpica davant de Roma va forjar una imatge d'irreductibilitat que arriba fins avui.
Documentals
Durada: 25'
06.30
That's English
Nivel Básico A2.2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
06.45
That's English
Nivel Básico A2.2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 15'
07.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.25
Zoom tendencias
Reportatges d'actualitat que recullen les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 20'
07.45
Página 2
Ida Vitale
Óscar López es reuneix amb la poeta Ida Vitale per celebrar el seu 100è aniversari i per parlar de dos dels seus llibres, Donde vuela el camaleón i Tiempo sin claves. A més, també entrevista Borja González, guanyador del Premi Nacional de Còmic.
Altres
Durada: 30'
08.15
Los cazadores nocturnos de África
Els caçadors de l'Àfrica surten dels seus amagatalls a la nit. Dormen la major part del dia per evitar la calor, però ara ha arribat el seu moment. Estan equipats amb grans sentits que els permeten trobar les seves preses en completa foscor mentre es queden invisibles.
Documentals
Durada: 55'
09.10
El escarabajo verde
Rebañar el plato
El programa fa un recorregut pels diferents actors de la cadena alimentària amb l'objectiu de conèixer quin paper hi juguen, per on es perden aliments i què s'està fent per evitar-ho, entre altres coses.
Altres
Durada: 30'
09.40
Seguridad vital 5.0
Programa sobre educació viària amb entrevistes a personatges coneguts que parlen de la seva experiència al volant. Inclou també seccions amb reportatges, notícies, informes, participació dels espectadors i consells per millorar la conducció i el manteniment del vehicle. A més, es dona veu a persones i institucions que treballen per reduir el nombre d'accidents de trànsit.
Altres
Durada: 30'
10.10
Guardianes del patrimonio
Operación Telar
30 anys viatjant per Bèlgica, Alemanya, Itàlia, França i, finalment, els Estats Units. Aquest va ser el periple que va patir el valuós tapís que el conegut lladre Erik el Belga va sostreure d'una catedral aragonesa l'any 1979. Jorge Colomar es desplaça fins allà per conèixer en primera persona com va ser el robatori.
Documentals
Durada: 30'
10.40
Arqueomanía
Manuel Pimentel recorre els principals jaciments nacionals i internacionals.
Documentals
Durada: 30'
11.10
Documenta2
Inclou El aire de los tiempos: California: Entre desastres ecològics, contaminació excepcional i riscos ambientals permanents, Califòrnia està molt exposada al canvi climàtic. Afortunadament, l'estat més ric dels Estats Units i amb les iniciatives ambientals més avançades està molt involucrat en aquesta causa.
Documentals
Durada: 55'
12.05
Un país para leerlo
Almagro
El programa viatja a Almagro per descobrir-hi racons literaris i conversar amb autors com José Sanchís Sinisterra i Lucía Carballal.
Altres
Durada: 25'
12.30
Las rutas D'Ambrosio
Tierras sorianas
Gonzalo D'Ambrosio visita Sòria, escenari de les primeres lluites del Cid Campeador. En concret, el Gonzalo inicia aquest viatge a Àgreda, on coneix un cultiu de card vermell.
Documentals
Durada: 60'
13.30
Mañanas de cine: Johnny el vengador
Després d'haver participat en la Guerra Civil Americana, Johnny Hamilton torna al seu poble natal. Però el temps ha fet efecte, i el poble que va deixar ha canviat: la seva xicota s'ha casat amb un altre home, el seu pare ha mort i el seu oncle s'ha casat amb la seva mare.
Pel·lícules
Durada: 90'
15.00
Verano azul
Las botellas
Un dia comencen a aparèixer a la platja ampolles misterioses amb missatges d'amor per a la Beatriz. Això crea el neguit a la colla.
Sèries
Durada: 45'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Grandes ríos: Zambeze i África extrema: Las montañas del dragón: sobrevivir en la cumbre: Los Drakensbers o Montañas del Dragón son un territorio inhóspito e implacable, aunque no incompatible con la vida. Patrimonio de la Humanidad desde el año 2000, alberga a miles de especies de plantas y un sinfín de aves, mamíferos, reptiles y anfibios.
Documentals
Durada: 95'
18.05
Documenta2
Inclou La cocina en la prehistoria
Documentals
Durada: 55'
19.00
El Paraíso de las Señoras
La Marta i el Vittorio visiten el terapeuta del Ricardo, que els aconsella portar-lo a una residència de desintoxicació a Suïssa, on van molts famosos. L'Umberto, per la seva banda, ofereix al Ricardo una feina en què viatjarà sense parar.
Sèries
Durada: 40'
19.40
El Paraíso de las Señoras
L'Adelaide està amoïnada per la desaparició del Ricardo, però la Marta manté en secret el seu parador. Mentrestant, el Vittorio pren precaucions al seu apartament per passar-hi amb el Ricardo tot el període de desintoxicació.
Sèries
Durada: 40'
20.20
¡Cómo nos reímos! Xpress
Eugenio
Programa que repassa breument la trajectòria dels millors humoristes d'Espanya.
Altres
Durada: 15'
20.35
Diario de un nómada. La Ruta de la Seda
Vuelta a casa
El Miquel guarda la moto en un recer segur i finalitza el seu viatge a Bixkek, on gaudeix dels plaers de la ciutat, i després es dirigeix cap a Madrid.
Documentals
Durada: 35'
21.10
Diario de un nómada. Carreteras extremas
Los preparativos
El programa fa els preparatius a Espanya i presenta la nova temporada de l'espai, que discorre per quatre països: el Marroc, Noruega, el Kirguizstan i el Tadjikistan.
Documentals
Durada: 20'
21.30
Cifras y letras
Concurs de preguntes i respostes en què els participants han de demostrar les seves habilitats amb el càlcul i el vocabulari per aconseguir endur-se el pot acumulat.
Altres
Durada: 30'
22.00
Días de cine clásico: Top Secret
El Nick Rivers, una famosa estrella del rock, arriba a Alemanya Oriental per fer-hi un concert. Allà coneix la Hillary, una jove de la resistència francesa a qui ajuda a rescatar el seu pare, un científic segrestat, i intentar posar fi a un govern tirànic que pretén unir Alemanya sota la seva dictadura.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
Abuela de verano
A de abuela
Comença l'estiu i l'Eva rep els nets a la seva masia per passar-hi les vacances. Aleshores, ha de distribuir les habitacions i establir les normes de convivència, però això no evitarà que apareguin els primers problemes de convivència.
Sèries
Durada: 75'
00.45
Metrópolis
Ljubliana Biennial
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a totes aquelles persones inquietes per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 35'
01.20
Conciertos de Radio 3
Tomaccos. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 40'
02.00
Autopsia, la historia secreta de las momias
El documental se centra en l'anàlisi amb un escàner d'última generació de tres mòmies egípcies i de la mòmia guanxe més ben conservada del món. Gràcies als resultats obtinguts, es reconstrueix com va ser la vida a l'antic Egipte des de la perspectiva de la medicina.
Documentals
Durada: 55'
02.55
El juego del amor
En la inmensidad de los océanos
A l'oceà és on va sorgir la vida i on es va iniciar el joc de l'amor. Des de llavors, aquí es troben algunes de les estratègies més enginyoses per assegurar la supervivència de les espècies.
Documentals
Durada: 50'
03.45
Las rutas D'Ambrosio
La Siberia extremeña
La segona reserva d'aigua més gran d'Europa és a Extremadura. Més concretament, a la comarca de La Siberia. Això és una cosa que s'ha anat imposant al dia a dia de la seva gent i, per descomptat, també de la seva gastronomia.
Documentals
Durada: 50'
04.35
Momentos mágicos. El hechizo de la naturaleza
Sigui de dia o de nit, a l'hemisferi nord o al sud, independentment de l'estació o la ubicació exacta, el món natural del planeta viu moments veritablement màgics durant tot l'any. Aquest documental presenta uns fenòmens naturals espectaculars.
Documentals
Durada: 50'
05.25
Turismo rural en el mundo
Guadiana Internacional Badajoz. El camino del agua
Experts en naturalesa, geòlegs, botànics o arqueòlegs revelen els secrets de cada destí, alhora que artesans, pagesos o artistes locals ajuden a apreciar alguns dels racons més recòndits del planeta.
Documentals
Durada: 35'