Educació

ensenyament

Reclamen més docents tot i l’increment de mig miler

El sindicat Ustec diu que, tot i l’augment de mig miler de dotacions, en calen 364 més per recuperar la situació d’abans del 2010

Assegura que 912 places s’han nomenat a les portes del curs i Ensenyament ho nega

Tot i valorar positivament l’increment de personal docent que hi ha hagut per a aquest curs a les comarques gironines (517 dotacions més que l’anterior), el sindicat Ustec-Stes va indicar ahir que per recuperar la ràtio de mestres per alumnes que hi havia el 2009, abans de les retallades, calen 364 docents més a la demarcació. “Ens alegrem de l’increment, però una flor no fa estiu”, va manifestar ahir Xavier Díez, portaveu de la Ustec-Stes en la valoració de l’inici del nou curs escolar. I, en aquest sentit, va lamentar que el Departament d’Ensenyament “es pengi medalles” sobre l’augment del professorat quan, segons aquest, es va produir després de l’amenaça sindical de vaga. I va indicar que la part social mantindrà la pressió perquè es compleixi l’acord signat i de cara al curs que ve s’acabin de recuperar el personal i les condicions laborals.

Així mateix, el sindicat Ustec-Stes, majoritari en el sector de l’ensenyament públic no universitari, va denunciar que, contràriament a l’acord esmentat, en què es preveia que totes les places vacants estiguessin adjudicades l’1 de setembre, un total de 912 mestres i professors (un 10% de la plantilla) havien estat nomenats entre els dies 7 i 12 d’aquest mes, amb la qual cosa alguns d’aquests, van dir concretament 250 (130 de secundària i 120 de primària) van trepitjar ahir per primer cop el seu centre educatiu. El director territorial d’Ensenyament, Josep Polanco, va negar que es tracti de places vacants i va indicar que el que s’han adjudicat a les portes del nou curs són substitucions a causa de baixes per malaltia o per peticions de reduccions de jornada. “Entre els dies 7 i 12 de setembre es van produir 257 incidències i 243 ja estan cobertes”, va raonar Polanco.

D’altra banda, la Ustec va qualificar de “privatització encoberta” l’expansió de la cobertura de llocs específics amb perfils professionals escollits pels directors, una pràctica que s’ha multiplicat per set en els dos darrers cursos, passant dels 103 als 727 llocs. En aquesta línia, Díez va assegurar que “el nivell d’amiguisme” a les comarques gironines és el més elevat de Catalunya. Polanco va rebutjar aquesta acusació i va raonar que, fins al dia d’ahir, els sindicats “no han sabut portar ni un sol cas” dels que denuncien als serveis territorials, i va acusar-los de “menystenir els equips directius”.

Polanco va valorar de manera positiva l’arrencada del curs a la demarcació per als 120.598 alumnes. “No s’ha registrat cap incidència; tot està en ordre”, va afirmar Polanco.

LA XIFRA

517
dotacions
de professorat de més hi ha a les comarques gironines respecte del curs passat. En total, n’hi ha 8.878,5.

LA FRASE

No es va registrar cap incidència en el primer dia de curs. Tot va estar en ordre
Josep Polanco
director dels serveis territorials d’ensenyament a girona

Només Roses estrena escola

e.carrera

A Roses, l’alcaldessa i consellera comarcal d’Ensenyament, Montse Mindan, va confirmar ahir que l’inici de curs s’havia fet sense incidències tant a l’Alt Empordà com a Roses, municipi on es va estrenar la nova escola Montserrat Vayreda. Més de 400 alumnes d’educació infantil i primària van descobrir ahir el nou edifici. Per fer més fàcil aquest primer dia, l’equip directiu de l’escola Vayreda havia avisat les famílies que s’haurien d’esperar per saber el centre, limitant-se a acompanyar fins a l’entrada els nens i les nenes i deixant que ells siguin els primers que coneguin el nou edifici. Serà a partir d’avui dimecres que es preveu programar visites dels pares a les instal·lacions.

L’escola Montserrat Vayreda de Roses va ser l’única de la demarcació que ahir va estrenar un edifici. L’entrada en funcionament d’aquest centre ha posat fi a prop de deu anys de curs en mòduls i mobilitzacions de pares d’alumnes, mestres i Ajuntament per reivindicar aquesta construcció. Les mobilitzacions van fer fins i tot que els pares d’alumnes arribessin a protestar portant totxanes un inici de curs per reclamar que es desencallés l’obra. El nou edifici té 3.300 m² disposats al voltant d’un gran pati central, construïts en dos nivells. Té capacitat per a dues línies d’escolarització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia