Administracions

Neix Terra i Gastronomia, que uneix la cuina i la terrissa a Quart

Unir cuina i terrissa és la voluntat de la iniciativa Terra i Gastronomia, endegada per l’Ajuntament de Quart, que se celebrarà del 2 al 30 d’octubre. L’objectiu és impulsar el sector de la restauració a través del principal signe identitari del municipi: la terrissa. Avui i dimecres tenen lloc les dues sessions de formació prèvies per a restauradors amb la finalitat de formar-los en la cuina amb terrissa i de donar-los a conèixer el Plat Terrisser, que s’oferirà a les cartes de l’octubre. El Plat Terrisser és una recepta sorgida de l’estudi de la gastronomia històrica de la zona, que anirà canviant cada any i que en la primera edició és un pollastre rostit en terrissa.

Homenatge a Mestres

L’activitat central serà el dissabte 23 d’octubre, el Dia de l’Oller Josep Mestres, un homenatge anual en record a Mestres, recentment traspassat. Eloi Bonadona, president de l’Associació de Terrissers de Quart, va assenyalar que “és importantíssim divulgar aquest ofici”. L’alcalde de Quart, Carles Gutiérrez, va destacar l’aposta que es fa per l’artesania i per acostar-la a la ciutadania, sobretot als infants i als joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.