Administracions

Castelló tria penalitzar els pisos desocupats

El recàrrec a l’IBI s’aplicarà als titulars de més de cinc, desocupats fa més de 2 anys

El ple de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries va validar les modificacions de les ordenances fiscals per a l’any 2022, que preveuen entre altres incorporacions un recàrrec sobre l’impost sobre béns immobles dels immobles d’ús residencial que estan desocupats amb caràcter permanent. La finalitat de l’aplicació del recàrrec és garantir el compliment de la funció social de la propietat facilitant l’accés a l’habitatge als ciutadans. El recàrrec serà d’aplicació als habitatges que restin desocupats dins el terme municipal de Castelló d’Empúries i s’aplicarà a les persones titulars de cinc immobles o més d’ús residencial desocupats amb caràcter permanent, per un període de dos anys.

Pel que fa a les bonificacions potestatives, es continua mantenint el 95% en la quota íntegra de l’impost a les persones físiques o jurídiques propietàries d’un habitatge del mercat lliure i desocupat que el posin a disposició o el cedeixin a la Borsa d’Habitatge de Lloguer Social, (Consell Comarcal). Ara també hi haurà la possibilitat de cedir-lo a la Borsa d’Habitatge de Lloguer Assequible Municipal, de nova creació. L’objectiu principal de les modificacions d’aquest any és evitar l’augment de la pressió fiscal. Es continua mantenint la possibilitat de sol·licitar el fraccionament i l’ajornament, sense interessos de demora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia