Administracions

Cs insisteix a enfonsar un vaixell per a submarinistes a Lloret i Costes no ho veu

El govern local argumenta que la tramitació és “tècnicament complexa” davant l’Estat, i que encara no ha reeixit

Ara estudien l’opció d’uns jardins aquàtics

L’Ajuntament de Lloret va aprovar per unanimitat el 2016 una moció presentada per l’aleshores regidor no adscrit Enric Martínez per enfonsar un vaixell a uns 20 metres de profunditat en un indret adient davant de la costa local. Gairebé cinc anys i mig després, l’acord del ple no ha estat executat, i el grup de Ciutadans en demanarà el compliment en el pròxim ple municipal, dilluns de la setmana vinent.

Per la regidora del grup Nicole Raets, l’enfonsament de vaixells, a més d’un atractiu per als turistes que practiquen immersions submarines, és un possible biòtop que serveix com a recer per a espècies marines. Raets sosté conclusions com ara les d’un estudi de la UPC, de l’any 2020, sobre l’estimulació de la vida submarina que afavoreix el que tècnicament es coneix com a “derelicte”. I demanarà que es doni compliment immediat a l’acord del 2016, aprofitant els fons europeus Next Generation.

Traves administratives

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, el republicà Jordi Orobitg, avançava ahir que han estat negociant amb Costes de l’Estat i amb la Generalitat l’opció d’enfonsar un vaixell, però que “per la seva complexitat elevada” de moment no ha fructificat, per falta de permís.

Orobitg admet que estan estudiant una altra proposta paral·lela i similar, com ara un projecte de jardins aquàtics submarins, que també podria tenir encaix dins dels ajuts europeus. Però que de moment també està pendent de les respostes positives de Costes i ara mateix tampoc no tindria un calendari assegurat.

LA DATA

26.09.16
El ple de Lloret
va aprovar per unanimitat una moció de l’edil no adscrit Enric Martínez per enfonsar un derelicte.

LA FRASE

És una qüestió de complexitat elevada, segons Costes de l’Estat i la Generalitat, i per ara està aturada
Jordi Orobitg
REGIDOR DE PROMOCIÓ ECONÒMICA

Atractius turístics i amb suport de la UE

Per Naets, “és innegable que un vaixell enfonsat seria un atractiu turístic útil tot l’any, com ja ho són els derelictes que existeixen a Tarragona, a Palamós i al cap de Creus”, que ja han esdevingut referents entre els aficionats al busseig recreatiu. I l’edil insisteix que altres poblacions, com ara Almuñécar, tenen previst rebre ajuts europeus per projectes semblants, que en el cas de Lloret s’havien ofert a assumir empreses nàutiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia