Administracions

El centre d’aliments de Lloret atén 800 famílies

El servei abandona el pavelló i estrena un nou local de 228 m² al carrer Hipòlit Lázaro

El Centre de Distribució d’Aliments (CDA) de Lloret va tancar el 2021 havent atès una mitjana mensual de 800 famílies; en total unes 3.000 persones aproximadament. Per l’alcalde, Jaume Dulsat, “aquests últims dos anys el CDA ha rebut la pressió derivada del difícil context de la pandèmia, que ha situat moltes famílies al límit; és un servei més necessari que mai i hem de continuar donant resposta a les persones que més ho necessiten”.

Per aquest motiu, a més, el servei ha abandonat l’espai provisional que fins ara ocupava al magatzem del Pavelló Municipal d’Esports per instal·lar-se en un nou local al carrer Hipòlit Lázaro, 10-12. El nou emplaçament garanteix un espai més diàfan, que disposa de 228 metres quadrats, dels quals 128 s’han destinat a supermercat i els altres 100, al magatzem logístic amb càmeres frigorífiques i prestatgeries per als estocs d’aliments.

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, explicava ahir, durant la visita que van fer amb Dulsat a les instal·lacions, que “es tracta d’un local que permetrà oferir un millor servir a les famílies usuàries i que és al centre de la població, amb fàcil accés”. Aquest 2020 van destinar 68.000 euros del pressupost participat per a l’adequació del nou equipament.

Dies de portes obertes

El projecte de Centre de Distribució d’Aliments funciona a través de Càritas, que posa els voluntaris i el personal tècnic propi. Des de l’Ajuntament de Lloret, per la seva part, cada any se signa un conveni amb una partida econòmica per a la compra directa d’aliments i despeses de transport.

Amb l’objectiu d’acostar la ciutadania al funcionament i les característiques del nou local, el consistori ha convocat dues jornades de portes obertes, aquest dijous 3 de febrer i el divendres 4 (de les 13 a les 14 h del migdia).

Pròrroga del servei de bus fins al 2023

El ple va aprovar ahir a la tarda la pròrroga del contracte del servei de bus municipal, a favor de l’empresa Barcelona Bus, des de l’1 de maig fins a finals d’abril del 2023. És la primera de les dues previstes pel contracte quadriennal, i el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, va explicar que s’incrementarà un 4,19%, amb un total de 239.781 euros anuals, per consolidar la línia 2 –fins a Lloret Residencial–, incrementar la freqüència de la 4, fins a Roca Grossa; adquirir un nou minibús i recuperar freqüències a la 12 i la 13, que cobreix els CAP. La proposta va rebre suports generals, amb algunes observacions de millores. I Cs hi va votar en contra reclamant millors tarifes per arribar a l’hospital de Blanes, tot i que del govern local els van recordar que es tracta d’una línia interurbana que depèn de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salt activa tres jocs de rutes per descobrir escultures i arbres monumentals de la vila

SALT

S’han fet 80 ablacions al Trueta que corregeixen fibril·lacions auriculars

GIRONA
Societat

Hauran de desinsectar corrals i tancats de festes amb bous per controlar el virus de la llengua blava

Tortosa

Aproven la reforma de la placeta de l’Eixample

ROSES
Medi ambient

Greenpeace alerta de trams de la costa en “molt mal estat”

Barcelona
salut

Nova tecnologia a l’hospital de Reus per optimitzar l’administració de la quimioteràpia

Reus

La UdG ha acollit el congrés d’Innovació Educativa als Ensenyaments Tècnics

GIRONA

Cadaqués avança en el nou POUM i presenta la memòria de participació ciutadana

CADAQUÉS

La Vall de Camprodon vol un servei mancomunat de Policia Local

CAMPRODON