Administracions

Trapero dirigirà l’àrea dels Mossos que supervisa els dispositius policials

La proposta compleix amb la seva petició de mantenir-se en l’estructura de comandament

L’excap de la El major del cos treballarà des de la comissaria de les Corts i en contacte amb les unitats operatives

El major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero ha acceptat la proposta de la Conselleria d’Interior de ser a partir de la setmana vinent el nou cap de la Divisió d’Avaluació de Serveis (DAS), que s’encarrega d’avaluar els dispositius de la policia catalana.

Segons ha avançat El Periódico i han confirmat fonts d’Interior, el secretari general del departament, Oriol Amorós (ERC), ha plantejat aquest migdia la proposta a Trapero, que l’ha acceptat ja que compleix amb la seva petició de mantenir-se en l’estructura de comandament i de seguir en contacte amb el dia a dia en el cos. En aquesta funció Trapero podrà estar en contacte directe amb les unitats operatives, tot i que no directament a peu de carrer i al moment, sinó analitzant el seu funcionament per aportar-hi millores o corregir els dispositius.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va destituir el passat 20 de desembre Trapero com a cap de la policia catalana, que havia recuperat al novembre del 2020 després de ser absolt en el judici a l’Audiència Nacional pel seu paper en l’1-O. Elena va nomenar com a nou comissari en cap Josep Maria Estela.

La Conselleria d’Interior va oferir al major un càrrec en anàlisi de riscos, però va rebutjar aquesta proposta i va demanar mantenir-se en l’estructura de comandament i vinculat al dia a dia, segons les fonts.

Trapero, que des de la setmana passada ocupava provisionalment un despatx a la comissaria del districte de l’Eixample de Barcelona, a l’espera de tenir nova destinació, ha acceptat finalment la segona proposta que li ha plantejat avui Interior perquè dirigeixi la DAS, on tindrà un equip d’uns vint agents i que jeràrquicament depèn del director dels Mossos, Pere Ferrer.

Pel seu rang de major, el més alt en la policia catalana, i del que no pot ser desposseït, la nova destinació havia de ser en un càrrec en els que no tingués a cap altre comandament policial per damunt.

Al capdavant de la DAS, en un despatx a la comissaria de Les Corts de Barcelona, Trapero tindrà com a funcions inspeccionar els diferents serveis policials, desenvolupar les instruccions dictades per la Direcció general de la Policia (DGP) mitjançant plans d’auditories i supervisar les millores que se’n derivin.

També s’encarregarà d’avaluar els serveis i el personal per detectar, entre d’altres, possibles disfuncionalitats organitzatives, deficiències de formació o estructurals.

Així mateix, tindrà la responsabilitat de fixar els criteris i directrius per a l’avaluació dels serveis policials a aplicar per part de la resta d’unitats de la Direcció general de la Policia.

La DAS té encomanada la missió de proposar la definició, disseny, implantació, avaluació i millora dels sistema de direcció i els programes de qualitat a aplicar en els Mossos d’Esquadra, així com donar suport a l’establiment i reformulació dels objectius generals de la policia catalana i l’avaluació dels seus resultats.

Altres de les funcions que corresponen a la DAS són recollir i supervisar l’avaluació efectuada per les diferents unitats de la DGP; col·laborar en l’avaluació del rendiment de les unitats i serveis públics, analitzar riscos i febleses, i proposar noves mesures d’actuació.

A més, la DAS s’encarrega de promoure i participar en el disseny de noves eines d’avaluació i d’indicadors de l’activitat policial, i de proposar als òrgans corresponents l’adopció dels mètodes i circuits de treball que suposin una millora en el funcionament dels diferents serveis.

El fins ara cap de la DAS, l’intendent Marc Tortellà, passarà a partir d’ara a ser el segon de Trapero en aquesta divisió, segons les fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia