Administracions

Vistiplau definitiu per a la nova piscina descoberta a Santa Coloma de Farners

El ple aprova el projecte pressupostat en més d’1,7 milions d’euros gairebé per unanimitat

Només la CUP hi vota en contra qüestionant-ne el cost

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners tira endavant l’esperat projecte d’una nova piscina descoberta. El ple va avalar ahir un projecte pressupostat en 1.774.101,49 euros (IVA inclòs) i preveu la construcció de dues piscines, una de gran de 25 per 12 metres, que serà apta per a competicions de natació i activitats lúdiques, i una de petita de 12 per 6 metres, per als infants, amb una àmplia zona de platja i solàrium. La instal·lació estarà situada a l’àrea dels Saioners (a tocar de l’actual piscina coberta del municipi. Quan entri en funcionament substituirà l’actual piscina descoberta de la Nòria.

L’aprovació va ser gairebé unànime: als vots favorables del govern municipal (ERC, JxCat i ISC-Id Selva), encapçalat per l’alcalde, Joan Martí, s’hi van afegir també els vots favorables del PSC (a l’oposició amb dos regidors). En canvi, la CUP (també amb dos representants) va votar-hi en contra, com ja havia fet en altres ocasions quan s’havia debatut el projecte. Sylvia Barragan, portaveu de la CUP, va qüestionar el cost del projecte, avançant que suposarà un endeutament per al municipi, que té “altres necessitats”, i va reclamar una consulta ciutadana sobre aquest punt.

L’alcalde va defensar que la futura piscina és necessària per substituir l’actual, que arriba al final de la seva vida útil, i que no respon només a un projecte urbanístic, sinó que és “un projecte social i de servei”.

Un altre punt que també va aprovar el ple (i en aquest cas sí per unanimitat) és el projecte per a la instal·lació fotovoltaica a la biblioteca. El projecte, pressupostat amb 48.343 euros, produirà prop del 50% de l’energia necessària a la biblioteca, i amb l’estalvi realitzat amb la instal·lació la inversió serà amortitzada en un termini de nou anys.

Moció sobre la problemàtica dels pisos ocupats

Des de l’oposició, la CUP va presentar en el ple d’ahir una moció per reclamar explicacions i més transparència al govern municipal sobre la situació del bloc de pisos ocupats al carrer Castanyet i les gestions que s’estan fent per afrontar la problemàtica de les famílies que ocupen aquests habitatges, en algun cas sense subministrament d’aigua o electricitat. El text es va aprovar amb cinc vots favorables (CUP, PSC i també Id-Selva, soci del govern). La resta de l’equip de govern (ERC i JxCat, 11 vots) es va abstenir, argumentant que no s’oposaven a un exercici de transparència però que s’havien donat les explicacions i que es continua treballant per afrontar la problemàtica. En l’informe d’alcaldia posterior, la regidora d’Acció Social i Habitatge, Anna Camps, va informar de les gestions en curs i va avançar que estan treballant per a la instal·lació de comptadors solidaris per al proveïment d’aigua a les famílies afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia