Administracions

Lloret rebrà 6,9 milions en fons europeus per a l’impuls del turisme i la mobilitat

Per ara és el municipi català que ha confirmat un finançament més elevat dels Next Generation

La reforma del mercat és l’obra de major pressupost

L’Ajuntament de Lloret rebrà gairebé 6,92 milions d’euros dels ajuts europeus Next Generation per a diversos projectes centrats a potenciar el vessant turístic i comercial del municipi, a banda d’apostar per la mobilitat sostenible. Dividits en cinc blocs, l’alcalde, Jaume Dulsat, destaca que és per ara la xifra més elevada que concentra un únic municipi català, frec a frec amb Salou, i possibilitarà “en només tres o quatre anys una inversió que habitualment s’hauria d’afrontar en dos o tres mandats”.

El projecte Next Lloret l’integren cinc blocs. El primer bloc se centra en la “revitalització del nucli antic”, i el van presentar dimecres els regidors del barri, Albert Robert i Albert Ferràndez. Amb un pressupost d’1,83 milions, inclou un pla de dinamització i accions d’esponjament urbà, la creació d’una nova plaça i la millora de l’entorn. Hi destaquen projectes culturals com ara el Barman de Hemingway (433.884 euros) o la Ciutat de la Llum (123.967 euros), a més de la creació del Lloret Smart Center (685.950 euros), amb l’adquisició d’un edifici i la reforma per centralitzar i analitzar totes les dades de visitants i despesa que es generen al municipi, cabdals els darrers anys per millorar la eficiència, la presa de decisions estratègiques i la gestió en matèria de mobilitat o aparcaments.

Remodelació del mercat

El segon bloc, vinculat també a la dinamització del nucli antic, el va presentar la regidora de Comerç Lara Torres, amb la reforma integral del mercat municipal com a eix vertebrador. Amb un pressupost de 2,57 milions, és el projecte amb més inversió econòmica. Inclou una remodelació integral de la façana i els interiors, i la incorporació de mecanismes de digitalització i sostenibilitat que el convertiran en una referència per a ciutadania i visitants ja que també incorporarà una zona gastronòmica.

Tot plegat també lliga amb el tercer grup de projectes, de digitalització i formació per al sector turístic, amb un pressupost de 474.380 euros. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, va destacar la idea de convertir l’edifici de l’antiga caserna de la Policia Local en un espai de capacitació amb formacions en àmbits tecnològics i de potenciació i dinamització del teixit productiu, i també el seguiment i monitorització de l’ocupació turística i la incorporació d’eines de big data.

Pel que fa als altres blocs, de mobilitat –vegeu peça– i sostenibilitat, sumen més d’un milió d’euros addicional i un dels projectes més notables: la creació d’un amfiteatre natural i la millora dels accessos dels Jardins de Santa Clotilde (650.752 euros). El recinte millorarà un àmbit del parc que ara no té ús i tindrà utilitat per celebrar-hi concerts i actes de gran format.

LA XIFRA

6,917
milions
rebran els nombrosos projectes que Lloret havia dut a convocatòries de fons europeus Next Generation

LA FRASE

Hem aprofitat la nostra especificitat turística per impulsar projectes que millorin la qualitat de vida
Jaume Dulsat
ALCALDE de lloret

Aposta per la bicicleta i pels pàrquings dissuasius

Pel que fa a mobilitat i seguretat, amb un pressupost d’1,3 milions més, el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, va explicar els projectes de mobilitat sostenible que inclouen un nou servei públic de bicicletes elèctriques compartides (243.802 euros) o la creació de nous carrils bici i aparcaments dissuasius per a vehicles (924.666 euros); i el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, va exposar el projecte de Lloret Destinació Segura Smart (140.496 euros), com també un projecte de la Generalitat de millora del transport públic entre Lloret i Blanes, que inclou la creació d’un carril de mobilitat activa per unir ambdues poblacions, i que té un pressupost total d’11,6 milions d’euros, dels quals una part es finançarà també amb fons europeus. En ser iniciativa de la Generalitat, i compartit, no inclouen la suma en el pressupost lloretenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Jordi Sargatal serà el nou responsable de medi ambient del Govern

FIGUERES
cassà de la selva

La zona esportiva recupera la normalitat després de l’aiguat

CASSÀ DE LA SELVA
GIRONA

Cent persones salvades gràcies als desfibril·ladors des del 2011

GIRONA
Medi ambient

Reus oferirà informació actualitzada del trànsit i de la qualitat de l’aire

Reus
SOCIETAT

Ampliar el Centre Cívic Casa Golferichs costarà 1,7 milions

Barcelona
OLOT / GIRONA

El tren-tram podria transportar 6,1 milions de passatgers cada any

OLOT / GIRONA
SOCIETAT

Segona edició de la Festa per la Convivència, al Segrià

SOSES
Societat

Primer any del viver de cellers de l’Alt Penedès amb bones perspectives

Vilafranca del Penedès
turisme

Les places d’hotel de cinc estrelles i de gran luxe augmenten un 50% en 10 anys

Barcelona