Antifrau no veu bé la plaça de cap de policia, a Sant Feliu
La Generalitat demana a l’Ajuntament guixolenc que adeqüi “legalment” aquesta plaça
Sosté que s’hauria d’haver convocat en la categoria d’inspector, i no de sotsinspector
L’Oficina Antifrau de Catalunya sol·licita a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que adeqüi “legalment” la plaça de cap de la policia local. Aquesta petició de la Generalitat l’ha fet pública el sindicat CSIF, que celebra la decisió d’Antifrau i demana la dimissió de l’alcalde, Carles Motas (TSF). El sindicat ha demanat a Antifrau que obri accions penals. Per la seva part, l’equip de govern, de Tots per Sant Feliu i el PSC, va fer públic ahir que l’Ajuntament de Sant Feliu “declina fer declaracions sobre aquest comunicat provinent del sindicat CSIF”; tanmateix, el consistori “nega rotundament les acusacions provinents del sindicat”.
Segons Antifrau, el consistori hauria d’haver convocat una plaça d’inspector, i no de sotsinspector. En aquest sentit, Antifrau deixa clar que per accedir a aquesta plaça és necessari tenir la titulació d’enginyer tècnic, diplomat universitari de primer cicle, arquitecte tècnic o un altre equivalent o superior, segons ho preveu la llei de les policies locals. Precisament, cal que s’acrediti que la persona seleccionada en una comissió de servei per fer d’inspector de la policia local complia tots els requisits.
A més, l’1 de juny del 2021 es va nomenar com a cap accidental un sergent mentre no es proveïa la plaça. Aquesta designació anava acompanyada d’una retribució econòmica. L’oficina també demana que es faci arribar l’expedient municipal per comprovar l’adequació legal i també demana un informe de la intervenció municipal per veure “l’encaix normatiu” d’aquest complement salarial.
A més, Antifrau també critica que el consistori hagi donat funcions de cap de recursos humans al secretari municipal. Segons l’oficina, el secretari municipal té una funció de fiscalització i no de gestió, i per garantir la independència entre els òrgans de control i els de gestió. Aquesta situació es va viure només durant quatre mesos i mig.