pALAMÓS
Uns 18.000 tiquets venuts a la Fira de la Gamba
La Fira de la Gamba de Palamós va revalidar aquest cap de setmana un any més l’èxit de públic amb més des 18.000 tiquets venuts, mitjançant els quals el públic assistent va poder degustar els tastets. La fira també va oferir una zona d’exposició i tast de productes de proximitat necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba, així com demostracions de cuina marinera a l’Espai del Peix, i visites a les barques d’arrossegament i a la subhasta. Durant aquesta mostra s’han servit, amb els diversos tastets elaborats, més de 180 quilos de gamba de Palamós certificada.La fira va comptar dissabte ambb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamo´s i amb distribui¨dors i peixaters especialitzats en la seva comercialitzacio´.Durant tot la jornada s’han servit degustacions que han tingut la gamba com ingredient principal i que han estat elaborades des d’una cuina central ubicada a la llotja i integrada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.Durant tot el dia també s’han fet visites a les barques d’arrossegament del port pesquer, i a la subhasta del peix.Durant el matí l’Espai del Peix ha acollit el lliurament de dels nous certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, en aquest cas a un total de 13 empreses que s’han certificat aquest any, la majoria palamosines però també n’hi ha de Platja d’Aro, Calonge o Tamariu.A banda s’ha atorgat el guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, al jove terrassenc de 13 anys, Guillem Serrat, guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, de TVE.La Comissió reguladora de la Marca de Garantia Gamba de Palamós (Ajuntament de Palamós i Confraria de Pescadors de Palamós) ha atorgat aquest guardó a Guillem Serrat, en reconeixement de la seva vàlua i projecció en l’àmbit de la cuina, i per al foment que ha fet del producte pesquer de la gamba, realitzat durant la seva participació en el reconegut programa televisiu.Guillem Serrat va guanyar aquest talent culinari presentant un menú que comptava, en els entrants, amb una recepta que feia protagonista un tàrtar de gamba vermella, inspirada en els estius que passa a Palamós amb la seva família.Els certificats i el guardó d’Ambaixador han estat lliurats en una acte presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que avui ha visitat la 7a Fira de la Gamba de Palamós.