Administracions

Lloret exigeix la millora dels accessos al municipi

Es demana a la Generalitat que allargui la C-32 i executi una gran rotonda

L’Ajuntament de Lloret reclama al govern de la Generalitat i a la resta d’institucions implicades la millora de les infraestructures de comunicació del municipi. L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, adverteix que “aquesta manca d’infraestructures comporta una afectació directa sobre els interessos del municipi de Lloret, els dels seus habitants i el seu canvi de model turístic”.

La demanda, que s’ha fet arribar en forma de moció, reclama la necessitat d’executar la ronda de la Costa Brava, mitjançant la prolongació de la C-32 fins al municipi de Lloret de Mar, en el seu format de 2+1 carril, fins a la confluència amb la C-63, i l’execució de la variant compromesa pel Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya l’any 2016, que des de la C-63, enllacés amb la GI-680 Lloret-Tossa, a l’altura de Canyelles i coll de Llop.

El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, explica que la GI-682 entre Lloret, Blanes i l’enllaç amb la C-32, està moltes vegades col·lapsada i amb retencions de trànsit que penalitzen no només els usuaris habituals de la via, també l’activitat del municipi. Els darrers estudis i informes elaborats deixen clara la necessitat d’aquest accés directe a l’autopista, com ara les conclusions del Seminari Internacional d’Urbanistes (2016) i la proposta guanyadora del concurs d’idees del principal eix urbà presentat recentment. Lloret de Mar rep anualment més d’1.300.000 viatgers i té 40.553 habitants, però no disposa de cap via d’alta capacitat amb aquesta finalitat.L’Ajuntament va aprovar aquesta moció en l’últim ple, amb dinou vots a favor dels vint-i-un; la moció dels grups municipals de Junts per Lloret, Esquerra Republicana de Catalunya i els regidors no adscrits per exigir al govern de la Generalitat i la resta d’institucions del país la millora de les infraestructures de comunicació del municipi. Així mateix en la moció demanen que aquesta implementació es faci complint amb els criteris de millora de la mobilitat i preservació dels criteris de medi ambient i qualitat de vida dels residents.També hi ha importants acords preestablerts per a la implementació d’un projecte d’oci de turisme familiar de primer nivell que estan condicionats a l’execució d’aquesta ronda de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.