Administracions

Creix un 3,92 per cent el pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’any que ve

L’alcalde de Roses, Joan Plana, presenta unes previsions “coherents” amb les tres anteriors

S’assumeix la pujada del cost energètic i de la gestió de residus

El pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’any vinent creixerà un 3,92 per cent. L’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, va remarcar ahir que amb aquestes previsions es “tanca el cercle”: “Aquests són uns pressupostos marcats per la coherència amb els tres exercicis anteriors, el rigor i un control acurat de la despesa pública.” Va explicar públicament, en una compareixença feta juntament amb el regidor d’Hisenda, Marc Danés, que les previsions per al 2023 donen “continuïtat a les prioritats marcades”. En aquest sentit, va parlar d’oferir a la ciutadania uns serveis i activitats “de qualitat” i d’atendre les “necessitats socials” del municipi; com a conseqüència de la pandèmia, s’han hagut d’injectar noves partides pressupostàries al llarg del temps que ara s’hauran de mantenir per pal·liar els efectes postpandèmics. Plana va anunciar que s’impulsarien campanyes i accions destinades a la promoció turística i del comerç per a la reactivació econòmica, i també que es mantindrà una “gradual millora urbana per fer de Roses una ciutat més amable i sostenible”.

Les inversions previstes per a l’any que ve a Roses estan destinades a la millora urbana de diferents espais del centre molt densificats, situats entre la Ciutadella i la rotonda del mercat municipal. Són projectes dirigits a oferir espais més amables i de qualitat, on el vianant recuperarà protagonisme i que “ajudaran a vertebrar els diferents barris de la zona centre de la població”. En concret, s’actuarà urbanísticament als carrers Madrid i Granada i a la plaça Pep Ventura; s’hi destinaran 430.000 euros durant el 2023 (180.000 euros al carrer Madrid i 250.000 euros a la plaça Pep Ventura i el carrer Granada). També es redactarà el projecte de la Casa Rahola Berga (98.000), es farà el buidatge del fossat oest de la Ciutadella i es restaurarà també la contraguàrdia (190.000 euros).

Destaquen també inversions en diferents empreses públiques: al port esportiu l’estabilització de la platja de la Punta, la instal·lació de pantalans flotants a les cales i la compra d’un cotxe elèctric; en el cas de Proder (piscina municipal), la compra de noves màquines de fitnes, la substitució del dipòsit AFS i l’adequació del sistema de prevenció de legionel·la, de bombes dosificadores i altres petites millores en manteniment i programes informàtics, i en el cas de Rosersa, la compra d’una furgoneta elèctrica per a l’àrea de via pública i una d’híbrida per a l’àrea d’enllumenat, de maquinària de jardineria i forestal i de programari informàtic. Es mantindran durant l’any 2023 les partides destinades a prestacions d’urgència social dels dos exercicis previs (100.000 euros), la destinada a sufragar dues places a la residència de gent gran per atendre casos de necessitat (48.150 euros), o la dotació al Centre de Distribució d’Aliments gestionat per Càritas (60.000 euros).

Destaca també un important increment de la partida destinada a les activitats que ofereix el pla educatiu d’entorn de l’àrea d’Ensenyament, que passa dels 28.000 euros del 2022 a 78.500 euros per a l’any 2023.

LA XIFRA

36,7
milions d’euros
és la xifra a què puja el pressupost de l’Ajuntament de Roses per a l’exercici 2023.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia