Administracions

Suport a les pimes descentralitzat

Diputació i consells comarcals habiliten espais perquè petites empreses i autònoms resolguin tràmits i es digitalitzin

El 99,9% del teixit econòmic gironí l’integren petites i mitjanes empreses (pimes), microempreses i autònoms, en un territori eminentment rural. Per afavorir-ne la digitalització i apropar els tràmits a cada activitat, la Diputació va presentar ahir l’adhesió al programa estatal Acelera pyme, amb una oficina descentralitzada que arribarà a totes les capitals de comarca. L’OAP-Rural disposarà de vuit espais físics, a les seus dels consells comarcals de la demarcació de Girona –en el cas de la Garrotxa i el Ripollès, a les agències que tenen delegada l’activitat de promoció econòmica–, i col·laborarà amb l’oficina de la Cambra de Comerç de Girona i altres entitats del territori.

El projecte té un pressupost global de 573.135 euros, la majoria dels quals arriben a través dels fons Next Generation (410.000 euros), i la resta els aporta la Diputació. La tasca d’assessorament i suport la duran a terme durant els dos anys vinents quatre agents digitals contractats per la Diputació a través del servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local. Es mouran pel territori, visitaran in situ les empreses, faran el diagnòstic de l’estat de la digitalització del seu negoci i els proporcionaran les eines necessàries per impulsar-la. El president, Miquel Noguer, va destacar que la Diputació “ha de ser un paraigua on es puguin generar projectes que interessin al territori”, i que va ser el territori el que els va fer arribar “la necessitat de demanar l’ajut per crear aquesta OAP-Rural”. Pel vicepresident de l’ens i titular de Promoció Econòmica, Pau Presas, es “facilitarà l’accés a activitats d’informació, orientació i assessorament que desenvoluparà aquesta nova oficina”.També es posarà a disposició de les pimes una plataforma virtual dinàmica, amb continguts de valor, bones pràctiques de transformació digital i eines d’autodiagnòstic, de manera que aquest espai esdevingui un punt de trobada digital de les petites i mitjanes empreses i els autònoms. I finalment, també es portaran a terme diferents activitats al territori, utilitzant les seus dels consells comarcals com a antenes de proximitat al teixit empresarial sobre temàtiques relacionades amb la transformació digital, completant la cobertura territorial de les oficines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.