Administracions

Les obres de l’Eixample de Palamós, a punt d’acabar

La instal·lació d’un gran col·lector d’aigües en un tram del carrer de la Mercè, últim escull d’uns treballs que es van iniciar fa tres anys

La previsió és donar-les per finalitzades en uns dos mesos

El projecte de reurbanització d’un sector de l’Eixample de Palamós arriba a la recta final, després de tres anys d’obres. Ara, ja s’ha completat la instal·lació d’un nou col·lector d’aigües en un tram del carrer de la Mercè, entre president Macià i Santa Marta. Una fase tècnicament difícil perquè el sòl era molt sorrenc i calia fer una feina molt especialitzada. Aquesta era la part principal de les obres de reurbanització que restaven pendents en aquest sector i en uns dos mesos es donarà per acabat un projecte que fa més de tres anys i mig que va començar. Arran de les obres ha estat necessari apuntalar una de les cases

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, en declaracions a Ràdio Palamós, destacava la gran complexitat que ha comportat aquesta actuació: “Ha estat una obra molt complicada. El terreny és molt poc estable, en ser sorrenc, especialment per la col·locació d’un col·lector de grans dimensions.”

Les obres de l’Eixample de Palamós van començar fa més de tres anys i, per diferents motius i amb modificacions de projecte i canvi d’empresa constructora pel mig, s’han anat allargant molt més enllà del termini inicial de vuit mesos. L’estiu de l’any passat, la nova adjudicatària va completar el gros dels treballs, però encara faltaven aquests del carrer de la Mercè, que s’han tramitat en un projecte a banda.

El 2021, els treballs d’urgència de la reforma de l’Eixample de Palamós ja van incloure reforçar la fonamentació d’alguns immobles del carrer de la Mercè, on havien aparegut esquerdes. Es va haver d’injectar un tipus de resina especial al subsol per consolidar aquestes cases, afectades per les obres. En aquell moment, un cop finalitzats els treballs d’asfaltatge que quedaven pendents d’aquest projecte de millora integral d’una part de l’àmbit de l’Eixample, es va dur a terme el pintat i la instal·lació de la senyalització viària, horitzontal i vertical, en tot aquest àmbit, així com la col·locació de l’arbrat a les voreres. Amb aquells treballs es van cloure les obres d’urgència que van començar a mitjan mes de juny del 2021, contractades per l’Ajuntament de Palamós a una nova empresa constructora, després de rescindir el contracte amb l’adjudicatària del projecte a causa dels reiterats incompliments d’aquesta en els terminis d’execució de les diverses fases d’aquests treballs.

La rescissió del 2021

El motiu de la rescissió va ser per l’incompliment en el termini d’execució per part de l’anterior empresa adjudicatària del projecte de rehabilitació i millora d’una zona de l’Eixample, i pel fet de no haver sabut reconduir la situació malgrat els constants advertiments realitzats pels tècnics de l’àrea municipal d’Urbanisme, el mes d’abril d’aquell any es va prendre finalment la decisió de rescindir el contracte i, per tant, d’aturar les obres. Per aquest motiu, es va considerar prioritària la continuació de tasques amb caràcter d’urgència, com van ser les obres i mesures necessàries per evitar accidents, eliminant totes les barreres i obstacles existents a la circulació de vianants i vehicles, a més de la protecció dels elements construïts fins al moment per evitar-ne el deteriorament funcional. La rescissió i la nova contractació no van comportar, però, cap modificació ni en el projecte ni en el seu pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia