Administracions

Demanen el doble sentit a la carretera vella de Calella

Tres entitats han presentat un informe tècnic a l’Ajuntament de Palafrugell amb propostes per fer que es reconsideri que el vial sigui d’una sola direcció

Les associacions de veïns de Calella, Sant Roc i Prat Xirlo han presentat una proposta tècnica treballada per fer reconsiderar a l’Ajuntament de Palafrugell que retorni el doble sentit a la carretera vella de Calella. Segons un comunicat de l’Associació de Veïns de Calella, la petició de restablir els dos sentits de circulació a la carretera es fonamenta en un informe elaborat a partir de les diferents aportacions dels veïns de Calella, recollides en diverses reunions i visites de camp que varen tenir el suport tècnic d’enginyers. L’estudi analitza l’impacte dels canvis que es varen aplicar a l’estiu, i també dels que aquest hivern vol tornar a portar a terme l’Ajuntament. L’informe posa de manifest que molts veïns de Calella han d’assumir trajectes més llargs i, per tant, destinar més temps per desplaçar-se, un fet que, a més, té implicacions sobre la sostenibilitat, ja que obliga els vehicles a fer més recorregut. La proposta té en compte mesures de seguretat per als vianants, la creació d’un voral per poder transitar fora de la calçada de vehicles feta amb una capa de sauló, per evitar-ne l’embassament, en el tram des de les carpes fins a Calella (després de les carpes s’hauria de derivar la circulació a la via verda i la vorera de l’avinguda del Mar, entre altres solucions).

En l’informe, també, s’indica que hi ha punts de senyalització horitzontal i vertical que s’haurien de revisar per evitar perills o incongruències. L’estudi alerta, a més, que la sortida actual de l’autovia (avinguda del Mar) cap a la zona d’oci nocturn (en direcció a Calella) continua sent un punt d’inseguretat. Posa com a exemple un gir de més de 90°, no senyalitzat, que existeix a la via, i amb un pas de vianants a menys d’un metre de la sortida i una il·luminació deficient. També indica que, malgrat que no sigui directament un perill d’alt risc, la circulació pel costat contrari de la via (“a l’anglesa”) en molts trams pot suposar un risc per a conductors no habituats a la via i davant possibles distraccions al volant.Amb relació a les modificacions de l’actual traçat que proposa introduir l’Ajuntament, i que preveu restablir la doble circulació en el tram on la carretera vella es bifurca en dos, l’informe, si bé reconeix que suposaria una millora, manté que continua obligant a fer un trajecte bastant llarg —per cobrir 250 metres se n’han de fer 900— i implica haver de fer un gir de gairebé 180° —cap al carrer de la Gavina— que no és fàcil, fet que, adverteix, pot comportar un perill.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia