Administracions

L’Incasòl construirà 68 habitatges a Lloret de Mar

La nova promoció, que serà de protecció oficial, tindrà un cost de 9,01 milions d’euros

Els pisos es lliuraran el 2026

Es reservaran un 25% dels habitatges per a joves menors de 35 anys

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) construirà 68 habitatges de protecció oficial a Lloret de Mar, segons preveu un conveni signat amb l’Ajuntament. La nova promoció podria tenir un cost de 9,01 milions d’euros i es preveu que els habitatges es puguin entregar al llarg de l’any 2026. Segons el conveni, més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a trenta-cinc anys, i el 5% seran per a contingents especials previstos en la llei del dret a l’habitatge. La construcció de nou habitatge públic a Lloret de Mar respon a les conclusions de l’estudi redactat per l’Incasòl l’any 2022 sobre la necessitat d’habitatge assequible al municipi.

Edifici de cinc plantes

Els 68 habitatges es repartiran en cinc plantes i un total de 5.800 m² de sostre. D’aquests, 3.867 m² es dedicaran a habitatges de protecció pública i els 1.933 m² restants, a habitatge concertat. A més, també es construiran les places d’aparcament que marca el planejament vigent. En total, les obres tindran un pressupost de 9,01 milions d’euros, aportats per l’Incasòl.

Els terrenys se situen, concretament, a l’avinguda Vila de Blanes 173 (GI-682), i limiten al sud amb el carrer Narcís Macià Domènec, a l’oest amb el carrer de Marfull i a l’est amb una parcel·la de propietat privada. Aquests terrenys són de l’Ajuntament, que els cedirà a l’Incasòl en dret de superfície per setanta-cinc anys, prorrogables a 99.

L’Ajuntament, l’Incasòl i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya han acordat que més d’un 25% dels habitatges construïts es destinaran a joves de fins a trenta-cinc anys, i un 5% seran per a contingents especials previstos en la llei del dret a l’habitatge. Segons l’estudi que va encarregar l’Incasòl, s’ha posat en relleu la reducció en l’oferta d’habitatges de lloguer permanent a causa de la seva destinació com a allotjament turístic. Per aquesta raó s’ha constatat un gran augment en els preus de l’habitatge per llogar.

La proposta de conveni d’aquesta promoció es va aprovar per ple l’any passat, i el compromís era que s’havia de construir en els quatre anys següents. Entre els antecedents històrics, per exemple, ja es va fer una promoció de 28 habitatges a l’avinguda de Fenals, si bé en aquell cas en concret es van impulsar amb la Cooperativa Llars de Catalunya. La presentació d’aquesta nova oferta a Lloret de Mar d’habitatges de protecció oficial es va fer ahir a l’ajuntament i sobre el terreny, amb l’assistència del secretari general de Territori, Joan Jaume; l’alcalde de l’Ajuntament de Lloret de Mar, Jaume Dulsat; la directora de l’Institut Català del Sòl, Maria Sisternas, i la regidora d’Habitatge, Jennifer Pérez.

LA XIFRA

9,01
milions d’euros.
És el que es preveu que costarà aquesta promoció de 68 habitatges de protecció oficial.

LA DATA

2026
El conveni
estipula que l’Incasòl ha de fer l’obra en quatre anys. La previsió és entregar els pisos el 2026.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia