Administracions

La subhasta de la casa Nouvilas de Figueres queda deserta

La subhasta de la casa Nouvilas de Figueres amb un preu de sortida d’1,4 milions d’euros ha quedat deserta, segons ha informat ACN. Ningú s’ha presentat en aquest procés públic que va obrir a finals de maig l’Ajuntament de Figueres -que té un 60% de la propietat i l’altre 40% és del Consell Comarcal de l’Alt Empordà-. Les dues administracions van comprar la finca, situada al Carrer Nou 76, el 2008 per 3,8 milions d’euros. El fet que aquesta subhasta quedi deserta, posa contra les cordes algunes de les inversions previstes pel consistori de cara a aquest 2023. Concretament, amb els ingressos d’aquesta venda, es preveia pagar part de la inversió per a l’escola Carme Guasch i el pla de xoc d’equipaments esportius a la ciutat.

L’objectiu de l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà quan van comprar la Casa Nouvillas era preservar aquest edifici pel seu valor arquitectònic. De fet, la casa del segle XIX està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local (BIC). Malgrat tot, la despesa que suposava l’adaptació de l’edifici per a usos d’oficina va fer descartar aquesta operació.

Al llarg dels anys, s’han associat molts projectes a la finca, però cap ha acabat fructificant. S’havia de portar-hi el Museu del Circ o el trasllat del Museu de l’Empordà. Finalment, l’anterior govern municipal va decidir posar a la venda aquesta finca a través d’una subhasta pública.

El preu base que tenia l’edifici era de 1,44 milions d’euros, tot i que qualsevol interessat podia presentar una oferta a l’alça. La licitació de l’expedient, però, s’ha tancat sense cap oferta, ni a l’alça ni igualant els 1,44 milions d’euros.

Jordi Masquef, el nou alcalde de Figueres, ha recordat que estaven en “desacord en com es va articular la venda de la casa”. Per a l’alcalde de Figueres, això podia fer “desquadrar els comptes” perquè la venda no era segura. I això és el que ha acabat passant. De fet, els pressupostos municipals contemplen destinar 542.621 euros de la venda de la casa a la inversió prevista per l’escola Carme Guasch de 2,1 milions. També, contempla que 442.000 euros més procedents de la venda, s’han d’utilitzar pel pla de xoc dels equipaments esportius. Masquef assegura que va ser “temerari” vincular inversions tan importants a la subhasta.

Malgrat tot, el nou alcalde de Figueres assegura que faran un “recàlcul del capítol d’ingressos” i també revisaran el d’inversions, per tal que es pugui tirar endavant les dues partides previstes amb els diners de la venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia