Administracions

BANYOLES

Queda desert el concurs públic de la barca “Tirona” a l’estany

El concurs públic per adjudicar el servei de la barca de passeig de l’estany de Banyoles “Tirona” ha quedat desert. El termini es va obrir a principis de maig i acabava la setmana passada. En el ple del mes de juny d’aquest vespre, l’alcalde Miquel Noguer ha destacat que “caldrà tornar a replantejar-se la concessió” recalcant l’esforç que s’havia fet parlant amb possibles interessats per poder concursar. Si no es troba cap solució temporal, l’estany es quedarà aquest estiu sense el servei de barca de passeig. La barca Tirona no navega per l’estany des de mitjans de desembre, quan la Naviliera les Goges, la concessionària encarregada del servei des del 2012, va comunicar la seva renúncia argumentant manca de rendibilitat. En aquell moment, el consistori ja estava redactant les bases d’un nou concurs, que havia vençut després de diverses pròrrogues.

Via pública

El ple ha aprovat una modificació pressupostària de crèdits extraordinaris i suplement de crèdits amb romanents de tresoreria per valor de 478.000 euros. D’aquesta manera es destinaran 340.000 euros a la reposició i millora de la via pública, entre el que es contempla l’execució de l’asfaltatge de l’Avinguda de la Farga, una via en la que ja es va actuar, en un tram, l’any 2022, i que durant aquest estiu està previst que s’asfalti el tram que va quedar pendent. S’incorporen 45.000 euros en el marc del conveni entre el Club Natació Banyoles, la Federació Espanyola de Rem i l’ajuntament per a la celebració de la Master Regatta 2025. A més, aquesta partida també contempla la creació d’espais de protecció contra el canvi climàtic.

També en l’apartat de suplement de crèdits s’hi inclou una partida de 40.000 euros per a l’adaptació de parcs infantils ja existents per a fer-los inclusius als infants amb alguna dificultat de mobilitat. Finalment, en aquesta modificació pressupostària també s’han incrementat diferents partides relacionades amb festes populars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia