Administracions

L’Ajuntament condemna fermament el maltractament animal a Can Buch

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha expressat avui a través d’un comunicat la seva condemna, “profunda preocupació i indignació” davant del cas de maltractament animal detectat a la finca de Can Buch. “Des del moment en què es va tenir coneixement d’aquesta situació, s’ha estat treballant intensament per aconseguir el benestar dels animals afectats.”, s’assegura en la nota.

L’Ajuntament va obrir un procés judicial que va començar amb una denúncia penal per maltractament animal a la Policia Local de Lloret i entrada als jutjats el passat 27 de juny, amb l’objectiu de realitzar el decomís dels animals per la via legal. “La lentitud de la justícia davant d’aquesta situació ha comportat que la societat civil s’hagi ocupat de buscar una solució”, s’assegura en el comunicat.

El consistori agraeix als veïns i veïnes de Lloret i a les organitzacions de protecció animal la seva denúncia pública, que ha servit com a altaveu per exigir una ràpida resposta judicial que, malauradament, arribarà tard. “El temps és crucial per evitar patiment als animals i millorar la seva situació d’abandonament”, diuen.

L’Ajuntament està en contacte amb les associacions animalistes per tal de trobar solucions amb les eines legals disponibles i vol proporcionar un espai on els animals puguin estar segurs i ben cuidats, amb el tractament veterinari necessari i la supervisió adequada. Pel que fa a l’autor del maltractament, es prendran les mesures legals pertinents.

“Encara -continuen- queda molt camí per recórrer per garantir els drets dels animals, i reiterem que el maltractament animal no té cabuda a Lloret de Mar. És deure del consistori actuar amb fermesa per assegurar la seva protecció i benestar.”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.