Administracions

Els pobles de la Vall de Camprodon volen un servei mancomunat de Policia Local

Els sis municipis de la Vall de Camprodon volen un servei compartit de Policia Local per tenir més vigilància, segons informa l’Acn. La comissaria de Mossos és a Ripoll, a l’altra vall, i volen reduir els temps de resposta. Actualment Camprodon és l’únic que té Guàrdia Municipal, un servei que fa un temps es va ampliar també a Llanars -el poble del costat- amb bons resultats.

Per poder arribar a la resta de la vall, però, caldria desplegar un cos d’agents de Policia Local. Ja han iniciat converses amb el Departament d’Interior per calcular el cost que suposaria per als municipis i els requisits necessaris. “Ens sentim oblidats. Esperem que ens donin un cop de mà i que no ens posin problemes”, explica a l’ACN l’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart.

Qui ha recollit el malestar dels sis ajuntaments és la Mancomunitat de la Vall de Camprodon. El seu president, Joan Faig, explica que la seguretat i vigilància és un tema que els preocupa i on també hi ha “molt consens” a l’hora d’explorar una fórmula per reduir la falta d’efectius policials a la zona.

L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, remarca que la falta d’agents és un problema que venen denunciant des de fa anys. “Els que estem més a les puntes ens sentim oblidats, hi ha una manca de recursos de seguretat al món rural”, afirma. Per això han decidit buscar una alternativa i intentar desplegar un servei mancomunat.

Des del Departament d’Interior els van explicar que no es podia fer amb un cos de guàrdia municipal i que s’havia de passar a un servei de Policia Local. “Estem esperant que elaborin un estudi econòmic i on també hi hagi els recursos humans necessaris del canvi de model per poder-ho valorar”, afirma Faig. En aquest sentit, ja donen per fet que el servei s’haurà de finançar íntegrament des dels municipis. “Hi ha predisposició total” a l’espera de conèixer els números, ha afirmat el president de l’ens.

L’alcalde de Camprodon posa en valor la bona disposició del Departament d’Interior per estudiar-ho i remarca que caldrà veure la seva viabilitat i si és sostenible. “Tenim els recursos que tenim i caldrà prioritzar si realment ho volem”. En el cas d’aquest municipi, l’únic de la vall amb guàrdia municipal, compta amb quatre agents per cobrir dos torns entre setmana durant 14 hores al dia i els divendres, dissabtes i diumenges, també la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salt activa tres jocs de rutes per descobrir escultures i arbres monumentals de la vila

SALT

S’han fet 80 ablacions al Trueta que corregeixen fibril·lacions auriculars

GIRONA
Societat

Hauran de desinsectar corrals i tancats de festes amb bous per controlar el virus de la llengua blava

Tortosa

Aproven la reforma de la placeta de l’Eixample

ROSES
Medi ambient

Greenpeace alerta de trams de la costa en “molt mal estat”

Barcelona
salut

Nova tecnologia a l’hospital de Reus per optimitzar l’administració de la quimioteràpia

Reus

La UdG ha acollit el congrés d’Innovació Educativa als Ensenyaments Tècnics

GIRONA

Cadaqués avança en el nou POUM i presenta la memòria de participació ciutadana

CADAQUÉS

La Vall de Camprodon vol un servei mancomunat de Policia Local

CAMPRODON